promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlanul lelépett és hazament a vb-ről az ismert focista, ez lehetett az oka
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerda este érkeztek az első hírek arról, hogy az angol keretből személyes okok miatt távozott egy futballista. Kiderült, miért utazhatott haza.

Nem más hagyta el az angol válogatott keretét, mint az Arsenal csapatával idén rendkívül jó formának örvendő védő, Ben White. Az ágyúsok 2021 nyarán 70 millió dollárt fizettek a jelenleg 25 éves védőért, az összeg nagyságával kapcsolatban a szakértők és a szurkolók is egyaránt rázták a fejüket. Óriási summának tűnt ez akkoriban a Brighton középső védőjének játékjogáért, azonban az idei teljesítményével megalapozta a tetemes átigazolási összeget. 

A 2022/2023-as idényben eddig 14 meccsen lépett pályára White, főként jobb szélső védőként, ami egyébként nem a tradícionális pozíciója. Az Arsenal formája önmagáért beszél, jelenleg öt ponttal vezetik a Premier League tabelláját a Manchester City előtt. Csakúgy hasítanak, amihez Ben White hátsó négyesben mutatott stabil formája is merőben hozzájárult. Nem volt tehát meglepő pár hete a bejelentés, hogy Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya is számít rá a katari futball-világbajnokságon. Idén 26 fős kereteket alakíthatnak a nemzetek, ami talán egy picit soknak is bizonyult, hiszen még a cserékkel és a rotálásokkal együtt is átlagosan 7-8 játékos egyáltalán nem lép pályára a világversenyen az egyes válogatottak színeiben.

Több mint valószínű, hogy erre a sorsra jutott volna White is, aki egyelőre nem kapott lehetőséget, és az egyenes kieséses szakaszhoz közeledve gyanítható, hogy ez így is maradt volna. Emiatt pedzegették egyesek, hogy egyszerűen megunta a katari nyaralást", talált magának egy ürügyet, és hazautazott. A valóság azonban másképp fest. Az angol védő engedélyt kapott, hogy személyes okok miatt távozzon a keretből. Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy lebetegedett, egyesek egyből koronavírusra asszociáltak, azonban másfajta fertőzésről lehetett szó. White a legutóbbi edzéseket is kihagyta már, így sokan azt hitték, kiújulhatott a csipő sérülése. 

Az FA (Football Association) bejegyzését az Arsenal is megosztotta, amelyben támogatásukról biztosítják a fiatal futballistát. 

„Veled vagyunk, Ben"

- szól a tweet, tehát nem kizárt, hogy egyelőre nem ismert érzékenyebb okai is vannak a távozásának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás