promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo hazudott, az Adidas lebuktatta a sztárfocistát
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Adidas bebizonyította, hogy Ronaldo hazudott.

Portugália 2:0-ra verte meg Uruguay-t a 2022-es labdarúgó világbajnokság hétfői mérkőzésén. Mindkét portugál gólt Bruno Fernandes lőtte, azonban az elsőnél Cristiano Ronaldo meg volt győződve arról, hogy az ő érdeme volt. A világklasszis focista azt állította, hogy fejjel hozzáért a labdához, ami aztán a kapuban kötött ki. Ráadásul a Manchester United középpályása is azt mondta a meccs után az újságíróknak, hogy úgy érezte, Ronaldo hozzáért a labdához.

Az Adidas azonban most bebizonyította, hogy Ronaldo egyáltalán nem érintette meg a labdát, vagyis az első portugál gól teljes mértékben Fernandes érdeme volt. Az Adidas így fogalmazott a közleményében:

„Az Adidas Al Rihla Official Match Ball-jában található Connected Ball Technology segítségével kimutatta, hogy Cristiano Ronaldo nem érintkezett a labdával a meccs nyitógóljánál. Nem lehetett olyan külső erőt mérni, ami a labdára hatott volna”.

Az Adidas nyilvánosságra hozta az elemzés eredményeit is: az alábbi képeken a labdában található 500 Hz-es IMU érzékelő méréseit láthatjuk, ami végérvényesen kizárta, hogy Ronaldónak köze lett volna a gólhoz. Ugyan Fernandes is azt érezte, hogy Ronaldo hozzáért a labdához, miután odapasszolta neki, mindazonáltal azt mondta, az a fontos, hogy Portugália továbbjutott a következő körbe.

(Fotók: Skysports)

A csapat menedzsere, Fernando Santos így nyilatkozott a szóban forgó gólkérdésben:

„Szerintem remek meccs volt. A csapatunk nagyon jól játszott, és a többi számomra nem számít”

Ugyan Portugália ezzel a győzelemmel bejutott a legjobb 16 közé, de pénteken még egy pontot kell szerezniük Dél-Korea ellen, hogy a csoport győztese legyen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás