promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha ezt megteszed, méregdrága luxuskocsi lesz a jutalmad
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Fejedelmi ajándékot kap jutalmul az Argentína elleni, Katarban megszerzett lenyűgöző győzelméért a szaúd-arábiai futball-válogatott, amellyel elképesztő módon sokkolta a futballrajongókat.​

Miután megnyerték csoportmérkőzésüket Argentína futballóriása ellen, minden szaúd-arábiai játékos egy-egy Rolls-Royce-ot kap – írja cikkében a Malaymail. A jutalmat Mohammed bin Szalman Al Szaúd szaúd-arábiai herceg jóvoltából kapják, aki fejenként ad nekik egy-egy 6 milliós RM Rolls-Royce Phantomot, miután a csapatnak sikerült  1-0-ról visszahozni a meccset Lionel Messi csapata ellen 2-1-re.

A Zöld Sólymok csapata még kedden mérkőzött meg Argentínával a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon Katarban. A győzelem után Szaúd-Arábia királya, Szalmán ünnepnapot hirdetett az országban a válogatott lenyűgöző győzelme alkalmából. A győzelem másnapján már meghirdették a nemzeti ünnepet, az ország köz- és magánszektorban dolgozói közül sok helyen szabadnapot adtak a munkavállalóknak az ünneplésre. 

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Rolls-Royce-szal jutalmaznak szaúd-arábiai játékost. Saeed Al-Owairan szaúd-arábiai válogatott labdarúgó korábban kapott már egy ilyen luxusautót, miután az 1994-es tornán a Belgium elleni 1-0-s győzelem alkalmával ő szerezte meg a győztes gólt.

A keddi mérkőzésen Szaúd-Arábia az első félidőben Messi büntetője miatt alulmaradt az argentínok ellen, így Herve Renard csapatának helyzete elég borúsnak tűnt. Mindez azonban csak a szüet előtti időszakban volt így, utána ugyanis egészen elképesztő teljesítményt nyújtottak. A második félibőben nemhogy egyenlíteni sikerült, hanem két gól is szerveztt a szaúdi csapat, így 2-1-re verték meg az argentín válogatottat. 

„Amikor világbajnokságra mész, hinned kell magadban. A futballban bármi megtörténhet”

– mondta Szaúd-Arábia szövetségi kapitánya, Herve Renard a meccs után. Aki egyébként így motiválta a játékosait:

[[cikk1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás