Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A foci-vb legröhejesebb mémje: a „metrós fiún" szakad az internet népe

A foci-vb legröhejesebb mémje: a „metrós fiún" szakad az internet népe

Sport & Szabadidő

A foci-vb legröhejesebb mémje: a „metrós fiún" szakad az internet népe

Sport & Szabadidő

Kazár Zalán Kristóf 08:08

Ilyen őszinte lelkesedéssel még senkit nem láttunk azt kiabálni egy végtelenített lemezen, hogy metró. 

A katari futball-világbajnokság sok szempontból megosztó, rajongók tömkelege fordította el a fejét a világversenytől politikai és társadalmi indíttatásból. Beszélhetünk a nők vagy a melegek jogairól - vagyis pontosabban azoknak a hiányáról -, de rendre felvetődik a bevándorló stadionépítők százainak rejtélyes halálesete is. A bakik sem kerülik el a vébét, mi is írtunk már arról, hogy a hivatalos nézőszám általában magasabb, mint a stadionok befogadóképessége.

Több ezer szurkoló panaszkodott amiatt is, hogy a Labdarúgó Szövetség applikációjából a jegyek nemes egyszerűséggel köddé válnak a mérkőzések előtt, így akadt olyan drukker, aki emiatt maradt le egy ütközetről. Az utóbbi napok vitathatatlan szenzációja viszont nem más, mint egy fiatal fiú, aki a meccsekről távozó szurkolókat igazítja útba, méghozzá a metró irányába.

A srác feladata bitang egyszerű, pár másodpercenként el kell üvöltenie magát egy magaslatról, hogy „metró!", ezután pedig hevesen mutogatnia kell a szerelvények irányába. A metrós fiú hamar internet-szenzáció lett, ellepték a TikTok-ot a róla készült videók, később a YouTube oldalán is megjelent. 

Az alábbi TikTok-klip lassan eléri a 4 millió megtekintést.

@arsenal_champion Metro guy again #metroguy #metro #qatar2022 #worldcup #arsenal_champion #foryoupage #metrothisway #metro #worldcup2022 #qatar2022 Love You So - The King Khan & BBQ Show

A srácról egyébként annyit tudni, hogy kenyai származású, és nyilvánvalóan a világbajnokság szervezőinek alkalmazásában áll. A fiú egy videóban konkrétan megkérte az embereket, hogy nyugodtan látogassák meg őt, videózzák le és készítsenek vele szelfiket, hiszen ez az ő munkája, amelyet egyebek mellett nagyon szeret.

A fenti videóban látható, hogy munkáltatói kitüntették páratlan lelkesedése miatt, az utcákon pedig lépten-nyomon bele lehet botlani a rajongóiba, akik utánozni próbálják őt. A kenyai fiú úgy fogalmazott, hogy a díj nem csupán őt illeti, hanem mindannyiunkat, a futball szerelmeseit. 

Borítókép: Al Jazeera