promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos baki a katari foci-világbajnokságon, szurkolók ezrei háborogtak a malőrön
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyik legmegosztóbb futball-világbajnokság a katari, és nem csak az alkoholtilalom miatt.

Eleve a katari vb létezése is óriási kérdéseket vet fel a FIFA-val és az emberi kapizsisággal és korrupcióval kapcsolatban. A nők és a melegek helyzete az országban enyhén fogalmazva tragikus, a stadionok építése közben elhunyt bevándorló munkások haláláról pedig mélyen hallgat a politikai vezetés. 

Végigsöpört az interneten a hír a napokban, miszerint amennyiben a „One Love" szivárványszínű karszalagot felveszik a játékosok egy mérkőzésen, azon nyomban sárga lapos büntetésben részesülnek. A Németország - Japán meccs előtt azt pedzegették, Neuer viselni fogja a karszalagot és bevállalja a büntetést, végül nem tette ezt meg, csupán a mérkőzés előtt lőtt a csapat közös fotót befogott szájjal, az ország társadalmi és erkölcsi problémáival szembeni némaságot szimbolizálva.

Bejárta a világsajtót a kép, amelyen a meccset megelőzően a játékvezető közelről szemügyre veszi, pontosan milyen karszalagot visel a legendás hálóőr. A találkozó egyébként nagy meglepetésre a japánok 2-1-es győzelmével zárult. 

Forrás: TheSun

Arról már korábban is írtunk, hogy a nézőszámokkal nem stimmel valami, hiszen rendre magasabbak, mint a stadionok befogadóképessége. Most azonban egy újabb bakiról számolt be az infostart, név szerint arról, hogy a hivatalos Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által kiadott applikációból a szurkolók jegye nemes egyszerűséggel olykor eltűnik a mérkőzéseket megelőzően. 

A digitális jegyek hiányában a biztonsági őrök természetesen nem engedhetik be a szurkolókat, így több ízben drukkerek ezrei ragadtak a stadionok falain kívül. Egy mexikói rajongó például arról panaszkodott, hogy a baki miatt lemaradt a hétfői Anglia - Irán találkozó első 20 percéről. Egy másik kétségbeesett drukkert pedig sorozatban, négy napon át küldték el, hogy jöjjön vissza a következő napon. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás