promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mbappé bebőrözi a 2006-os Ronaldinhot a Fociverzumban, korszakos zsenik viadalát keltette életre a Nike reklámja
Borítókép:  YouTube.com/NikeFootball (screenshot)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nike-tól már megszokhattuk, hogy emlékezetes reklámokat készít a különböző világversenyeket megelőzően, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyitányára viszont egy olyan videóval hozakodott elő a sportszergyártó, amelyet garantáltan tátott szájjal és csorgó nyállal sasolnak majd a focirajongók.

Ismerős a pillanat, amikor a haverokkal összeültök, és pár sör után előkerül a foci témaköre? Tízmillió futballszakértő országában élünk, így nem meglepő, hogy szinte mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy ki a valaha volt legjobb labdarúgó. A brazil Ronaldo, esetleg Ronaldinho? Netán valaki a jelenlegi érából, például Mbappé? A Nike Footballverse elrepít minket egy olyan univerzumba, ahol a sport legnagyobb ikonjai vetélkednek egymással, méghozzá fénykorukban. Legyen szó bármilyen sportról, a különböző korszakok zsenijeit nehéz feladat fair módon összehasonlítani, hiszen mások az ellenfelek, a körülmények, és maga a játék is. 

A szóban forgó reklám története Genfben kezdődik, a szemfülesek kiszúrhatják az első snitteken Cristiano Ronaldo legidősebb fiát is, Juniort. 

„A tény az tény, Mbappé el fogja söpörni Ronaldinhót!"

„Csak a francia lokálpatrióta beszél belőled, Rousseau. A 2006-os Ronaldinho tutira legyőzi"

- zajlik a diskurzus a genfi laborban a tudósok között. 

Mivel a dilemma végére szeretnének járni, a kutatók bele is vágnak a kemény munkába, és létrehozzák az úgynevezett Fociverzumot. Ezután megpillanthatjuk, ahogy Mbappé és a fénykorában lévő Ronaldinho farkasszemet néz egymással. A kísérlet pikantériája, hogy Ronaldinhonak fogalma sincs, kivel áll szemben, hiszen a kis Kylian akkor még csak nyolc éves volt. A reklámban a régi idők ikonjait számítógépes technológiával keltették életre. Meglehetősen szürreális, de egyben libabőrös élmény a mai sztárokkal együtt látni a brazil legendákat. 

A cselek és a kötények garmadája közben a tudósok által szerkesztett időgép beszippantja az 1998-as és a 2002-es brazil Ronaldot is. A videóban természetesen feltűnik Cristiano is, de nem csupán a jelenkori énje: megpillanthatjuk az ikonikus 2004-es portugál válogatott mezében is. 

A hamisítatlan labdazsonglőrök közti kispályás joga bonito közben feltűnik Alex Morgan is, a női futball kiválósága, de Van Dijk, Foden, De Bruyne és Davids is a tiszteletét teszi a pályán. Trükkök, cselek, lövések, gólok: generációs különbségektől függetlenül csodálhatjuk meg a sportág ikonjait akció közben. A reklám egy humoros csattanóval ér véget, hiszen egy óriási futball legenda - akinek a fiatalkori énje is szerepel a videóban -, felbukkan a jelenkorban is, 46 évesen.

Tekintsd meg a Nike Fociverzumot teljes egészében itt:

A Nike egyébként a 2010-es dél-afrika foci-világbajnokság előtt is maradandót alkotott. A rajongók talán emlékeznek még a lecsúszott, lakókocsiban élő, szakállas Wayne Rooney-ra a videóból. A sztori pikantériája, hogy valahogy így fest jelenleg a valóságban is a visszavonult gólvágó, csupán 37 évesen. 

Ha szeretnél nosztalgiázni egy kicsit, tekintsd meg a Nike 2010-es reklámját alább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás