promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyat csináltak Japán szurkolói a vb-n, amit még ember nem látott világversenyen
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas meglepetésre az E csoport nyitómeccsén Japán kerekedett felül a sztárokkal tűzdelt Németország ellen. A játékosok mellett azonban a szurkolók előtt is le kell emelni a képzeletbeli kalapunkat.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy az idei katari futball-világbajnokság az egyik legmegosztóbb világverseny valaha. Rengetegen kritizálják a FIFA-t amiatt, hogy a futballvilág talán legrangosabb eseményét egy olyan országban rendezi meg, ahol a nők és a melegek joga finoman szólva is kívánnivalót hagy maga után, nem is beszélve a stadionépítések során elhunyt bevándorló munkások tragikus történetéről.

Aki nem az előbb említettek miatt, az a játékvezetők minősége és az abszurd mennyiségű hosszabbítások miatt – a legtöbb esetben tíz perceket húznak rá a meccsekre - szapulja a 2022-es foci vb-t. No de evezzünk át a pozitívumok vizére: eddig a mérkőzésekkel kapcsolatban összességében nincs okunk a panaszra. Elég csak az angol kiütésre gondolni Irán ellen, vagy a Franciaország – Ausztrália meccs góljaira. Ide sorolhatjuk a rendkívül izgalmas Argentína – Szaúd-Arábia meccset is, amelyen nagy meglepetésre az arab ország diadalmaskodott. Szerda este felzárkózott a sorba a Németország – Japán meccs is.

Az összecsapást a németek tartották kézben, 74 százalékban birtokolták a labdát, és a 33. percben Gündögan góljával meg is szerezték a vezetést, amelyet kényelmesen tartottak is egészen a 75. percig, amikor Doan egyenlített. Ezután érkezett a feketeleves Németországnak: a 83. percben Asano góljának köszönhetően Japán bezsebelte a három pontot, hiába ment fel az utolsó percekben még Neuer is az ázsiai kapu elé a pontrúgások alkalmával. A végső sípszó után a japán válogatott és a stáb tagjai ellepték a pályát, és úgy ünnepeltek, mintha megnyerték volna az egész tornát. Nem volt ez másképp a szurkolóikkal sem, hosszú perceken át üvöltöttek, ujjongtak, és éltették a csapatuk történelmi diadalát.

Amire azonban senki sem számított, hogy miután már javában kiürült a stadion, lelkes ázsiai szurkolók fogták magukat, és összegyűjtötték a szemetet a szektorukban.

A japán szurkolóktól már a korábbi világversenyeken is megszokhattuk, hogy példamutatóan viselkednek, most azonban végképp jár nekik a vastaps. A további ünneplések helyett hosszú percekig szedték a stadionban a hulladékot, a megdöbbentő képsorokat megtekintheted alább.

A mérkőzés góljait pedig megcsodálhatod ITT.

Forrás: player.hu

Forrás: player.hu

Forrás: player.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás