promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási baki a katari focivilágbajnokságon, több millió ember szúrta ki, és most mindenki erről beszél? - Valami nem stimmel, de van magyarázat
Borítókép:  Fareed Kotb / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási meglepetéseket hoz a katari világbajnokság, miközben rengeteg kényes téma is felszínre kerül.

Téli focivilágbajnokságot nézünk, és ez is óriási kuriózum, miközben nem csak ez a meglepetés lengi be a katari tornát. Magyarországon is milliók követik óráról órára az eseményeket, amely az év vége csúcseseménye. Az elmúlt napokban óriási meglepetések történtek a pályán és azon kívül is. Ott kezdődött minden, hogy Szaúd-Arábia válogatottja legyőzte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Argentínát, a szaúdiak megfordították a mérkőzést, és mindezt egy igazán pazar góllal tették. A hír hallatára az ország királya megajándékozta az egész nemzetet egy munkaszüneti nappal.

Bár, ha a statisztikáknak hinne lehet, igazából Argentína válogatottja sem búslakodhat az eredményen, hiszen amikor legutoljára vereséggel kezdték a világbajnokságot, akkor bizony döntőbe jutottak még 1990-ben az isteni Diego vezérletével.

Majd szerda délután újabb elképesztő fordításnak lehettünk szemtanúi a japánok németek elleni meccsén. Németország szinte végig irányította a meccset, a japánok jobbára védekeztek, miközben rengeteg szögletet is rúgtak. Ám rövid idő alatt megfordították a mérkőzést a második félidőben.

Az elmúlt napokban viszont a pályán kívül is történtek furcsaságok, az egyik legfelkapottabb hír az lett, hogy a nézőszámok és a stadionok befogadóképessége között valami nem stimmel. Nagy a difi, és ez sokaknak szemet is szúrt. Sokszor lehetett olvasni úgy hatalmas nézőszámokról, hogy szemmel láthatóan sok volt az üres szék.

Sokszor jóval több volt a nézőszám a hivatalos adatokban, mint amennyi ember hivatalosan befér a stadionokba. A nyitómérkőzésen például 67 ezer 372 nézőről számoltak be, miközben a stadion maximálisan 60 ezer embert tud befogadni.

Gondoltuk eddig.

A FIFA később helyesbített, így kiderült, hogy a stadionok befogadóképességénél is rossz számokat tüntettek fel még a legelején, hiszen azt vették alapul a kiadott számoknál, hogy csoportmérkőzéseket minimum 40 ezres, elődöntőket pedig például minimum 60 ezres stadionokban rendezhetnek. A stadionok befogadóképességénél pedig ez volt feltüntetve.

De azt is megtudhattuk, hogy nem az eladott jegyek alapján közöltek nézőszámokat, hanem a meghívott vendégekkel és a sajtó munkatársaival is számoltak már a kiadott számokban. A nézőszámok és a hivatalos befogadóképesség közötti differenciát amúgy a közvetítések során több riporter is firtatta.

Katarral kapcsolatban amúgy már korábban is voltak hírek nézőkkel és szurkolókkal kapcsolatban, hiszen például a férfi kézilabda-világbajnokság kapcsán is felmerült, hogy szurkolókkal töltötték fel a stadionokat, illetve korábban arról is cikkeztek, hogy katar helyieket fizetett azért, hogy öltözzenek be szurkolóknak. Erről az RTL.hu számolt be.

(via Eurosport)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás