promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldot kirúgta a csapata, óriási pofont kapott az 5-szörös Aranylabdás
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A múlt héten látott napvilágot Piers Morgan brit újságíró és műsorvezető interjúja, amit Cristiano Ronaldoval készített. A beszélgetés nagy port kavart, hiszen élesen kritizálta a portugál a jelenlegi klubját, és annak vezetőedzőjét is. Várni kellett pár napot, de megérkezett a Manchester United válasza is a történtekre.

A szóban forgó interjúról november 13-án szerzett tudomást a világ, miután a Fulham – Manchester United mérkőzést követően Morgan közzétett egy előzetest. Ezek után csepegtetve, minden nap egy apró részletet közölve borzolta a kedélyeket az újságíró, a teljes beszélgetés pedig két részletben, a meccset követő szerdán és csütörtökön került ki a Twitter oldalára.

Az interjúban az Aranylabdás gyakorlatilag mindennek elhordta a Manchester United csapatát, miszerint a tulajdonosai nem költenek eleget az infrastruktúrára, az edző nem tiszteli őt, sőt a klub legendás gólvágóját, Wayne Rooney-t is nemes egyszerűséggel patkánynak nevezte, amiért kritizálta őt a közelmúltban. Nem kímélte a rekordbajnok csapatot: górcső alá vette a cseppet sem optimális edzési körülményeket, a séfeket, illetve a fiatalabb csapattársait is.

A Manchester United az interjú következtében kiadott egy közleményt, amelyben arról tájékoztattak, hogy értesültek az interjúról, és mérlegelik a lehetőségeiket. A vacilálással átitatott mérlegelésnek megszületett az eredménye, hétfő este az alábbi bejelentést tette a klub.

„Cristiano Ronaldo közös megegyezéssel, azonnali hatállyal elhagyja a Manchester Unitedet. Szeretnénk megköszönni mindazt, amit a klubért tett, a 346 meccsen szerzett 145 gólját. Minden jót kívánunk neki és családjának egyaránt. A klub továbbra is a csapat szakmai fejlődését tartja a szeme előtt Erik ten Hag vezérletével.”

A közlemény után rövid idővel Ronaldo is megszólalt, aki jelenleg gőzerővel készül a portugál válogatott legelső mérkőzésére a katari foci vb-n, amelyre csütörtök este kerül sor, méghozzá Ghána ellen.

Simon Stone, a klubhoz közel álló újságíró hozta nyilvánosságra a portugál gólvágó szavait a Twitter oldalán.

„Miután egyeztettünk a Manchester Uniteddel, úgy határoztunk, hogy közös megegyezéssel felbontjuk a szerződésünket. A Manchester Unitedet és a szurkolóit örökre a szívembe zártam, ez sosem fog megváltozni. Úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy új kihívás után nézzek. Szeretnék sok sikert kívánni a klubnak a jelenlegi szezonra és a jövőre nézve egyaránt.”

A közös megegyezés ne tévesszen meg senkit, egyértelműen az angol klub tette lapátra Ronaldot, akinek a nyilatkozatán ledöbbent a klub, a vezetőedző és a csapattársak is. Ronaldo egyébként azt is nehezményezte, hogy nyáron, amikor az újszülött kislánya kórházba került, a United vezetősége kételkedett az őszinteségében.

Cristiano Ronaldo elsőkörben 2003-tól 2009-ig szerepelt a Manchester United színeiben – átütő sikerrel -, majd 2021-ben hozta őt vissza a klubhoz Ole Gunnar Solksjaer, a klub legendája és akkori edzője. Miután menesztették a menedzsert, a helyét Ralph Ragnick vette át ideiglenesen, akinek az irányítása alatt Ronaldo több ízben kikerült a kezdőcsapatból, és akit szintén nem kímélt Ronaldo a múlt heti interjújában. A csapat irányítását idén nyáron vette át a holland Erik ten Hag, akivel cseppet sem volt felhőtlen az Aranylabdás viszonya. Cristiano rendre a kispadon találta magát, hiszen a holland mester inkább a jövő csapatát építette. Ronaldo télen szabadon igazolhat bármelyik klubhoz, egyes pletykák szerint a Chelsea, a Sporting Lisszabon, de még a Real Madrid csapata is szóba jöhet a 37 éves veterán esetében.

Ronaldo és Piers Morgan teljes interjúját alább tudod megtekinteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás