promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászol Orbán Viktor, így búcsúzott a 81 évesen elhunyt Mészöly Kálmántól
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor sem bírta szó nélkül hagyni, hogy elveszítettük a magyar futball-legendát.

November 21-én késő este szomorú hír rázta meg Magyarországot, ugyanis kiderült, hogy hosszú betegség után, 81 éves korában elhunyt Mészöly Kálmán, a Vasas legendás focistája.

Mészöly Kálmán Budapesten született 1941. július 16-án, mindössze 11 éves volt, mikor a III. kerületi TTVE csapatában játszott. 1959-ben csatlakozott a Vasas SC-hez, amihez az 1972-es visszavonulásáig hű maradt, és a csapattal összesen 279 bajnoki mérkőzésen lépett pályára – minden idők egyik legjobb magyar középhátvédjeként összesen 32 gólt szerzett.

A Vasassal négy bajnoki címet, és három Közép-Európai Kupát nyert a Szőke Sziklaként is emlegetett Mészöly Kálmán, akit 1962-ben az év labdarúgójának választottak Magyarországon. 1961-ben a válogatott tagja lett, összesen 61 alkalommal viselhette a sokak által áhított címeres mezt, és végül két világbajnokságon vett részt.

Mészöly Kálmán hazánk egyik ikonikus sportolója volt, így nem meglepő, hogy a miniszterelnök, Orbán Viktor is elbúcsúzott tőle a közösségi oldalán:

„Elment a Szőke Szikla. Isten nyugosztalja Mészöly Kálmánt!”

Mészöly Kálmán 1972-től vezetőedző lett, 10 évvel később pedig mesteredző, majd utána még szövetségi kapitány is volt. 2011-ben kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, és Pro Urbe díjat is adtak neki. 2013-ban életműdíjat kapott a Vasastól, 2016-ban pedig Csík Ferenc-díjjal jutalmazták – 2018-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját is megkapta, és Budapest díszpolgárává választották.

Itt lehet megnézni Orbán Viktor búcsúját Mészöly Kálmántól:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás