promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekeményített a FIFA: súlyos szankciókkal sújtanak mindenkit, aki ezt teszi a foci VB-n
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem lesz One Love karszalag az idei VB-n.

Amikor kiderült, hogy Katar adja a helyszínt a 2022-es foci VB-nek, már akkor egy világ felhördült. A stadionépítések következtében mindössze 6500 munkavállaló veszítette életét: rabszolgatartás, halott vendégmunkások, és korrupció. Ha mindezek nem lennének elegek, akkor Katarban a homoszexualitás illegális.

Az LMBTQ közösségre visszatérve, 7 európai ország szövetsége még szeptemberben levelet írt a FIFA-nak, hogy tiltakozzanak az egyik kimondott kijelentésükre, miszerint senkin nem lehet szivárványos karszalag. Anglia még a pénzbüntetést is bevállalta volna, de a minap kijött a FIFA legújabb közleménye amiben többek között arra szólította fel a csapatokat, hogy 

koncentráljanak a labdarúgásra. A játékosoknak kivétel nélkül a pályán folyó dolgokra kell csak fókuszálniuk egy világbajnokságon.

Erre Anglia, Wales, Belgium, Hollandia, Svájc, Németország és Dánia közösen reagált egy saját közleményben, amiben kijelentették, hogy a pénzbüntetéssel nem lett volna probléma, viszont a sárga-, illetve azonnali kiállítást nem kockáztathatják.

„A FIFA világosan kijelentette, hogy szankciókat fog kiszabni, ha játékosaink viselik a karszalagot a pályán”

- foglalták össze a fent említett országok csapatai. Előttük azonban már a VB címvédő Franciaország is visszavonulót fújt.

„Hogy a FIFA a pályán akar minket megbüntetni, az egyedi és ellenkezik a sport szellemiségével, amely milliókat köt össze”

- olvasható a holland közleményben, majd azzal folytatódik, hogy

„továbbra is képviseljük és terjesztjük a One Love üzenetét, de az első számú célunk, hogy meccseket nyerjünk. Senki nem szeretné, ha a csapatkapitánya sárga lappal kezdené a mérkőzést”.


forrás: livemint.com

Az, hogy mi folyik az Arab Emírségekben, vagy épp Katarban, nem egy karszalagon fog változni. Az, hogy a FIFA hogyan intézte el az egészet, az már igencsak más kérdés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás