promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos kód van elrejtve az idei foci-vb hivatalos labdájában?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy labdakészítő mutatott rá az érdekes megoldásra.

Még szoknunk kell a gondolatot, hogy az idei foci-világbajnokságot szokatlan helyen és időpontban tartják meg, mégpedig a közel-keleti Katarban, november 20. és december 18. között, hogy elkerüljék az ottani óriási nyári hőséget.

A tornán 32 ország válogatottjai vesznek részt, a legnagyobb esélyt pedig Brazíliának adják a fogadóirodák, de Franciaországot és Angliát is a titkos esélyesek közt emlegetik. Magyarország nem jutott ki a vb-re, miután a csoportunkban csak a 4. helyen végeztünk, még Albánia is megelőzött minket.

A hatalmas sportesemény hivatalos labdáját ezúttal is az Adidas készítette el, és az Al Rihla (vagyis az Utazás) nevet adta neki. A fehér labdát kék, sárga és vörös csíkok díszítik, és egy Instagram-felhasználó azt gyanítja, hogy egy titkos kódot is belekomponáltak.

A nagy leleplezésről természetesen videót is készített, amelyet eddig 15 ezren lájkoltak. A magát tervezőnek és labdakészítőnek nevező Jon-Paul szerint az Adidas nem véletlenszerűen alkotta meg a bőrgolyót, hanem egy érdekes mintát is belevarázsolt.

Nem mást, mint magának a német sportszergyártó cégnek a régi logóját, amelyet 1972-ben alkottak meg, és egy háromszirmú virágra emlékeztet. Jon-Paul nem átallotta késsel is feldarabolni a labdát, hogy ezt az állítását bizonyítsa.

Fotó: Profimedia

Bár valóban úgy tűnik, hogy lehet a mondataiban igazság, az érdekességen kívül ebben az állításában semmi más nincs. Három elemet eltávolítva valóban egy virág alakú mintát szabott a labdába, ez viszont éppúgy lehet véletlen, mint a tervezők apró játéka.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás