promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lewis Hamilton rettentően kiakadt – üzent azoknak, akik csak kritizálni tudják
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamilton főleg a régi pilóták bírálataival nincsen megelégedve.

Abban biztosak lehetünk, hogy Lewis Hamilton most is csúcsformában lenne, de a Mercedes idén nincsen csúcsformában, így nem tudja kihozni a kocsiból a maximumot. A 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat július utolsó napján először életében a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nyerte meg, de a második helyre a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton tudott odaérni.

A brit pilótának a 146 pontja jelenleg csak a hatodik helyre elég. Jelenleg még a csapattársa, a szintén brit George Russel is megelőzi őt 12 ponttal.

A vb-pontversenyben második monacói Charles Leclerc (Ferrari) csapata rossz taktikájának is köszönhetően csak hatodik lett Magyarországon, így Verstappen előnye már 80 pont az összetettben.

Most ugyebár a Forma-1-es pilóták szüneten vannak, és a versenysorozat csak augusztus utolsó hétvégéjén folytatódik. Hamiltonnak így arra is volt ideje, hogy interjúzzon egyet.

A Vanity Fair-nek elárulta, hogy a pályán imád vezetni, de való életben retteg tőle. Ha gyalogosokkal, kereszteződésekkel, forgalmi dugókkal találkozik, akkor már kirázza a hideg.

Hamiltonnak ugyebár Nelson Piquet szúrt oda nagyon csúnyán, rasszista jelzőt használva, ezért kitiltották az F1-es paddockból. A Forma-1 vezetése akkor közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a rasszista és sértő nyelvezetnek nincs helye a társadalomban.

„Az elmúlt néhány hétben nem telt el úgy nap, hogy nem kritizált vagy próbált lejáratni engem valaki, aki évtizedek óta jelen sincs igazán a sportágunkban. Az F1-es médiának nem szabadna platformot adnia ezeknek a személyeknek. Mindig próbáltam tisztelettudó lenni, de miért engedünk nekik teret ennyire? Nem haladnak a korral, és nem akarnak ezen változtatni”

- idézte a Nemzeti Sport Hamiltont.

A hétszeres világbajnok hozzátette, hogy ha visszavonul, akkor is szeretne pozitívan hozzáállni minden versenyzőhöz, akár jót, vagy akár rosszat tett. Szóval, ha Lewis Hamilton egyszer Forma-1-es szakértő lesz, akkor úgy néz ki teljesen objektívan szeretné kezelni a dolgokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás