promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi lesz Cristiano Ronaldo sorsa? Most minden focirajongót ez a kérdés tart lázban
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 2022-es nyári átigazolás nagy kérdése az, hogy mi lesz a portugál sztár, Cristiano Ronaldo sorsa a Manchester Unitednél. Az új edzőnek, Erik Ten Hagnak szüksége van a támadóra, vagy a játékos távozik a Unitedtől?

A legfrissebb hírek szerint Cristiano Ronaldo nem eladó, és a Manchester United arra számít, hogy a játékos marad az Old Traffordon, annak ellenére, hogy a portugál sztár állítólag nem áll ellen annak, hogy a Chelsea-hez szerződjön. A sportfogadási oldalak kicsit másként látják a focista helyzetét. A Manchester United sikertelensége az elmúlt szezonban persze nem a legjobb érv arra, hogy Ronaldo maradjon. Ráadásul az eddigi nyári igazolások hiánya miatt olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Ronaldo távozni akar. 

A portugál sztár ügynöke, Jorge Mendes a múlt héten találkozott a Chelsea új társtulajdonosával, Todd Boehly-vel, és ezen a beszélgetésen természetesen szóba került Ronaldo, de a United új vezetőedzője, Ten Hag megerősítette, hogy Ronaldo a jövőbeli tervei között szerepel.

Számok, múlt, teljesítmény

Cristiano Ronaldo tavaly nyáron tért vissza a Unitedhez, 12 évvel azután, hogy a Real Madrid kedvéért hagyta el a klubot: 38 mérkőzésen 24 gólt szerzett, amivel a klub legeredményesebb góllövője lett. A United pedig a hatodik helyen végzett a Premier League-ben. Ez volt az angol klub ötödik olyan szezonja, amiben nem tudott trófeát szerezni, ennek ellenére úgy tűnik Ronaldo úgy tűnik, lojális csapatához.

„Természetesen boldog voltam, hogy visszatérhettem ahhoz a klubhoz, amely nagyban segítette a karrierem pozitív alakulását. Szóval hihetetlen érzés volt, amikor újra visszatértem. Nagyon boldog voltam és vagyok, hogy itt lehetek, és amit a szurkolóknak mondhatok, hogy csodálatosak. Még ha vesztettünk is meccseket, mindig támogatnak minket, mindig velünk vannak. A szurkolók mindig a szívemben vannak, és ők azok az emberek, akiket mindannyiunknak tisztelnünk kell, mert mindig mellettünk állnak. Számomra az a legfontosabb, hogy meccseket nyerjünk, és bajnokságot vagy kupát nyerjünk, de ahogy már mondtam, néha időbe telik, hogy sikereket érjünk el, de én még mindig hiszek benne”

– fogalmazott Ronaldo.

Számít rá az új tréner

Ten Hag, miután bemutatkozott a United új menedzsereként, gyorsan jelezte is, hogy szeretné megtartani Ronaldót. Arra a kérdésre, hogy Ronaldo beleillik-e a projektjébe, Ten Hag azt mondta, természetesen. Arról pedig, hogy Ronaldo mit ad majd a csapatban, csak annyit mondott, hogy "gólokat".

A portugál labdarúgó is elismerően beszélt a holland szakemberről. Mint mondta, Ten Hag fantasztikus munkát végzett az Ajaxnál, és hogy tapasztalt edző, de időt kell adni neki. Arról van szó, hogy dolgoknak úgy kell változniuk, ahogy a szakember azt szeretné. Ez pedig hosszú folyamat. Egyszerűen azért, mert a trénernek nemcsak új felfogást kell meghonosítania a Unitednél, hanem arról is, hogy ehhez a filozófiához a megfelelő pozícióban, a megfelelő labdarúgókra van szükség. Ahhoz pedig, hogy minden darab illeszkedjen a másikhoz, időre és türelemre van szükség. Egyik napról a másikra nem fog minden fogaskerék tökéletesen forogni.

„Természetesen remélem, hogy sikeresek leszünk, mert ha sikeresek vagyunk, akkor egész Manchester is sikeres lesz. Szóval a legjobbakat remélem. A játékosok és a szurkolók is izgatottak. Remélem, hogy jövőre trófeákat fogunk nyerni”

– tette hozzá Ronaldo.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás