promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Néhány pillanaton tényleg sírva fogsz röhögni – ezek voltak a Giro d’Italia legjobb magyar jelenetei
Borítókép:  M4 Sport - YouTube
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Véget ért a világhírű olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia. Az esemény Magyarországon megrendezett Nagy Rajtjának legjobb pillanatait idézzük fel egy különleges összeállítással!

2022-ben Magyarországról rajtolt a világ egyik legnépszerűbb kerékpáros versenye, a Giro d'Italia. A 21 szakaszból álló viadal első 3 etapját rendezték hazánkban, a mezőnyben pedig 3 magyar bringás (Valter Attila, Fetter Erik, Peák Barnabás) is helyett kapott.

A legendás olasz körverseny Nagy Rajtja (Grande Partenza) elképesztő őrületet generált itthon: a hivatalos adatok szerint csak a helyszínen több mint negyedmillióan szurkoltak a mezőny tagjainak. A viadal mindhárom magyarországi napját végigkövette a Bringábor Túrák csapata, hogy szurkolhasson a magyar versenyzőknek, és hogy beszámoljon a “Giro élményről” minden, kerékpársportot szerető embernek.

A Giro nyomában című filmben testközelből élhetjük át a rajt pillanatát a Hősök terén, de bepillantást nyerhetünk abba, hogyan száguldanak fel a Budai várba a profi kerekesek, vagy, hogy milyen volt a harmadik szakasz balatonfüredi befutója, ahol a világ legjobb sprinterei 70 (!) km/h-s sebességgel érkeztek be a célba.

De ne feledkezzünk meg a legjobb szurkolói pillanatokról sem: talán ez egyik legemlékezetesebb jelenet a Martonvásár településéhez kötődő “huszárvágta” volt - amikor is a magyar huszárok kivont karddal lovagoltak a mezőny mellett egy darabon. A jelenet bejárta a világot, messzi országokba is elvitte a magyar virtus hírét!

A huszárokon kívül is rengeteg emlékezetes és vicces jelenetet láthattunk a 3 nap alatt: hol szuperhősöknek, vagy éppen indiánoknak öltözött szurkolók üdvözölték a mezőny tagjait, máskor pedig hatalmas kerékpáros flashmobot, és érdekes szurkolói járműveket csodálhattunk a közvetítésekben. Személyes kedvencünk a keszthelyi Festetics-kastély parkjában létrehozott “emberi kerékpár”, aminek még a kerekei is forogtak!

Az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia utolsó szakaszát, a Veronában rendezett 17.4 kilométer hosszú egyéni indításos időfutamot az olasz Matteo Sobrero nyerte meg Thymen Arensman és Mathieu van der Poel előtt, a legjobb magyar a 23. időt elérő Fetter Erik lett, Valter Attila a 31. helyen végzett, Peák Barnabás a 48. idővel ért be. Összetettben a rózsaszín trikót tegnap átvevő Jai Hindley diadalmaskodott Richard Carapaz és Mikael Landa előtt, a legjobb magyar Valter a 35. helyen zárt, Fetter a 83., Peák a 110. helyen fejezte be a versenyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás