promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország ámulatba ejtette a fél világot ezzel a videóval, a felét meg majd csak most fogja
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ második legrangosabb kerépváros körversenyének, a Giro d'Italiának a magyarországi szakaszán igazi különlegességek is várták a versenyzőket, és persze a világot is.

Az elmúlt napokban a fél világ tekintete Magyarországra szegeződik, ugyanis hazánkban is teljesítettek szakaszokat a Giro d'Italia kerékpáros körverseny versenyzői. Hazánkban a versenyzők három etapot teljesítetettek. Eredetileg amúgy 2020-ban lett volna részese Magyarország a világhírű versenynek, ám a koronavírus-járvány közbeszólt, majd a versenyt teljes egészében Olaszországban rendezték.

Ám 2022. május 6-án Magyarországon is elindultak a versenyzők már.

A magyarországi debütje a programoknak még május 4-én kezdődött a Hősök terén egy csapatbemutatóval. Az éles, verseny rész pedig május 6-án indult, méghozzá egy 195 kilométeres Budapest-Visegrád szakasszal.

Az út mellett rengetegen álltak ki szurkolni a versenyzőknek, közben pedig egy nem mindennapi kísérőesemény is történt. Ugyanis az etap nyitószakaszán huszárok bukkantak fel a versenyzők mellett, és egy jó darabig a lovasok követték is a kerékpárosokat. A különleges jelenettől persze elakadt a kommentátorok szava, mivel nem midnennap látni ilyen különlegességet kerépvárversenyek alatt. A magyar huszárok kivont kardokkal vették fel a versenyt a versenyzőkkel.

A szakaszt amúgy Mathieu van der Poel nyerte 4 óra 35 perc 28 másodpeces idővel, Valter Attila 29. lett, míg Fetter Erik 112. helyen végzett, Peák Barnabás pedig a 167. helyen ért célba az etapon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás