Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Forma-1: sokkolódni fogsz, ha ezt megtudod a Miami Nagydíjról

Forma-1: sokkolódni fogsz, ha ezt megtudod a Miami Nagydíjról

Sport & Szabadidő

Forma-1: sokkolódni fogsz, ha ezt megtudod a Miami Nagydíjról

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 20:20

Drága a Magyar Nagydíj? Akkor a Miami Nagydíj tényleg luxuskategória.

Még tavaly áprilisban jelentették be, hogy hosszú procedúra után sikerült összehozni, hogy az Amerikai Egyesült Államokban legyen még egy Forma-1-es futam. Tehát ma történelmet láthatnak az autóversenyek szerelmesei, mivel elrajtol az első Miami Nagydíj.

A helyszínnel az F1 tíz évre szóló megállapodást kötött, szóval a száguldó cirkusz nem csak pár alkalommal fog dübörögni Miamiban.

Egy 5,41 kilométer hosszú utcai létesítményt hozta össze a Miami Dolphins stadionja körül, mely 19 kanyarból fog állni, és három olyan hosszú egyenest is tartalmaz, amely előzési zónaként funkcionálhat

Direkt figyelni akartak arra, hogy izgalmasak legyenek a versenyek a városban, és sokat tudjanak előzni a versenyzők, akik akár a 320 km/órás sebességet is elérhetik.

„A Hard Rock Stadion egy szórakoztató központ, ami azért van, hogy az egész miami régió számára a lehető legnagyobb eseményeket hozza el, és a Forma–1-nél nagyobbat nem találni”

- nyilatkozta anno Tom Garfinkel, a Miami Nagydíjat szervező cég vezetője.

A formula.hu közben megmutatta hogy a Miami Nagydíjhoz képest a magyar abszolút nem drága. Egy átlagos belépő is 750 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül. Ez bizony háromszor annyi, mint az USA Nagydíj belépője.

A 80 ezer férőhelyes pályára találni 7200 dolláros (átszámítva 2,5 millió forint) jegyet, sőt olyan vendéglátással egybekötött csomag is van, melyet 25 ezer dollárért, vagyis körülbelül 9 millió forintért kínálnak.

A lap megemlíti, hogy a legdrágább lakosztály 120 ezer dollárba, azaz 42 millió forintba kerül, persze csak egyetlen éjszakára. Ehhez már a Red Bull motorhome-jába is be tudunk jutni.

Borítókép: Profimedia