promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
120 óra a pokolban! - Elindult a legkeményebb elit katonai kihívás
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Te kibírnál 5 napot alvás nélkül, miközben a fizikai teljesítőképességed határát feszegeted?

Kezdetét vette a 16. ELITE CHALLENGE. A nagy hagyományokkal bíró katonai kiképzések, mint például az U.S. Army Ranger, Special Forces, MH Skorpió és Rohamlövész programjaihoz hasonló civilek számára is elérhető, ötnapos fizikai és pszichés terheléses képzés tegnap elkezdődött. Ebben az évről évre ismétlődő programban fizikai és mentális megmérettetésekkel rostálják a jelentkezőket.

 A bekerülés sem egyszerű, sokan már itt elvéreznek. Idén egy kis csavart tettek a szervezők a programba, ugyanis az egész éjszakán át tartó taktikai képzés és erőnléti feladatok után kerül sor a bekerülés feltételeként szolgáló szintfelmérőre.

A program azoknak a civil, vagy aktív szolgálatot tevő bátor jelentkezőknek szól, akik rendkívül felkészültek fizikailag és mentálisan egyaránt és olyan átlag feletti kitartással rendelkeznek, hogy be tudják bizonyítani, képesek megfelelni az elit katonákkal szemben támasztott minimum követelménynek!

A Magyar Honvédség legendás Rohamlövész tanfolyamának atyja, Koltai Arnold alezredes, volt különleges műveleti főtiszt vezetésével és ellenőrzésével tesztelik a jelöltek tűrőképességének határait 5 napon keresztül.

Az a jelölt, aki úgy érzi nem bírja tovább a tábor közepén elhelyezett gong eszközön „csengethet” jelezve, hogy feladja, nem bírja tovább és ezáltal azonnal kikerül a programból.

Évről évre csak egy-két jelölt tudja teljesíteni a 120 órát, és több elszánt hölgy is bekerült az évek során a legjobbak közé. Azok az elit versenyzők, akik kibírják a kiképzést a későbbiekben az elite challenge családhoz tartoznak és ejtőernyős, búvár, sziklamászó képzéseken vehetnek részt, de akár kiképzőként is visszatérhetnek a következő évben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás