promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már most tudni, ki nyeri a Bajnokok Ligáját? A fogadóirodák szerint is egyértelmű
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már csak négy csapat (Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Villareal) áll a Bajnokok Ligájában. Ez azt jelenti, hogy nagyon közel a legrangosabb európai kupasorozat 2021/2022-es kiírásának vége. Nézzük, a sportfogadó irodák kit tartanak a legnagyobb esélyesnek!

Izgalmasnak mondható a Bajnokok Ligája 2021/2022-es szezonja. Gondoljunk csak arra, hogy a Villareal úgy verte meg 2-1-es összesítéssel a nálánál sokkal esélyesebb Bayern Münchent, hogy a bajorok 180 perc alatt mindössze egyetlen egy gólt szereztek; egy olyan csapat, amelyben ott van Thomas Müller, Robert Lewandowski és Serge Gnabry.

Viszont a Real Madrid eddigi teljesítményét látva nehéz lenne elképzelni, hogy nem a spanyol csapat nyeri az idei Bajnokok Ligáját. Mondjuk azt érdekes lenne végigkövetni, hogy az unibet magyar oldalán hogyan változtak az oddsok a Real esetében. Ugyan nem a Királyi Gárda játssza a legszervezettebb, taktikai szempontból legkifinomultabb játékot, de egy biztos: tudják, hogy kell megnyerni egy mérkőzést. A nyolcaddöntőben úgy jutottak túl a PSG-n, hogy a visszavágó első félidejének végén már összesítésben kétgólos hátrányban voltak. Aztán jött Karim Benzema mesterhármasa, így aztán az est végén a madridi szurkolók hagyhatták el örömmámorban úszva a stadiont.

A Real a Chelsea elleni negyeddöntőben is lenyűgözőt alkotott. Ugyan Londonban nyert 3-1-re, de hazai pályán, a rendes játékidő végén már 3-1-re a Chelsea vezetett. Jött azonban a hosszabbítás, és jött Karim Benzema. És lehet, hogy egyszerűen arról van szó ebben az esetben, hogy hiába van nehéz helyzetben a Real, hiába tűnik kilátástalannak a helyzet, elég egyetlen pillanat, hogy mindez megforduljon. A Real nem játszik, a Real inkább nyer.

A Manchester City szintén megszenvedett azért, hogy az elődöntőbe jusson. A Pep Guardiola által irányított együttes az Atlético Madriddal találkozott. A két csapat első találkozója kézilabdameccshez hasonlított. Az Atlético egy 5-5-0-s felállással próbálta kapott gól nélkül lehozni a meccset, de nem sikerült neki. A belga támadó, Kevin de Bruyne ugyanis az első meccs hajrájában előnyhöz juttatta a City-t. A visszavágó már sokkal érdekesebbre sikeredett, annak ellenére, hogy 0-0-s döntetlennel, és Manchester City továbbjutással ért véget. A mérkőzés második félidejében ugyanis az Atléticónak több lehetősége is volt a gólszerzésre.

„Spanyolország bajnokáról van szó, nagy energiával játszott az Atlético, a második félidőben pedig jobb is volt nálunk, szerencsénk volt, hogy nem kaptunk gólt. Az első félidőben nekünk is akadtak lehetőségeink, összességében megérdemelten jutottunk az elődöntőbe”

– fogalmazott a katalán tréner.

A BL elődöntőjének negyedik résztvevőjének volt talán a legkönnyebb dolga. A Liverpool már Portugáliában aratott 3-1-s győzelmével lezárta a továbbjutás kérdését. Az Anfielden játszott 3-3 már csak a kötelező kategóriába tartozott.

Így látják a fogadóirodák

Lehet, hogy lesz olyan, akiknek meglepő lesz, de akik követik a labdarúgást, és követik a Bajnokok Ligáját, azoknak nem fog meglepetést okozni, hogy a legtöbb sportfogadó iroda szerint a Liverpool és a Manchester City a legesélyesebb arra, hogy megnyerje az idei Bajnokok Ligáját, mindkét angol csapat 5/4-es szorzóval rendelkezik arra, hogy május végén a trófeát is elhódítsa.

Ha százalékban akarjuk ezt kifejezni, akkor azt mondhatjuk, hogy a Liverpoolnak és a Manchester Citynek is 44-44 százalék az esélye arra, hogy BL-trófeát nyerjen. Azt azért tegyük hozzá, hogy a döntőbe jutásra a Liverpoolnak egy fokkal könyebb dolga van, ugyanis a 20/1-es oddson álló Villareallal játszik, míg a Manchester City a Real Madriddal találkozik az elődöntőben. A spanyol együttesnek egyébként 6/1-es oddsot adnak a bukmékerek a végső győzelemre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás