promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vb 2022: minden felborult így, hogy Oroszország és Ukrajna is érdekelt a pótselejtezőkön
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze Oroszországnak már mindegy, mivel biztosan nem lehetnek ott a 2022-es labdarúgó-világbajnokság.

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) február utolsó napján döntött úgy, hogy felfüggeszteti az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban.

Ugyebár azért született meg ez a döntés, mert egyik szervezet sem nézte jó szemmel, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Ha ez nem lenne elég, az UEFA felbontotta szponzori szerződését az orosz energiaipari vállalattal, a Gazprommal is, aki azért jelentős pénzékkel támogatta a Bajnokok Ligáját és kiemelt szponzora lett volna a 2024-es Európa-bajnokságnak is.

A Lengyel Labdarúgó-szövetség már ezelőtt bejelentette, hogy a lengyel válogatott nem kíván pályára lépni Oroszország nemzeti együttese ellen a március 24-én esedékes világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Hát a kizárás miatt nem is kell, sőt, úgy néz ki a helyzet, hogy a lengyel válogatott játék nélkül továbbjut a döntőbe, amelyben a Svédország–Csehország párharc győztesével találkozik majd március 29-én hazai pályán.

A FIFA-nak nagy fejtörést okoz az egész, mert még nem adtak ki erről hivatalos közleményt. Azonban nem rég bejelentették, hogy június 30-ig szabadon igazolhatóak lesznek az Ukrajnában és Oroszországban légióskodó játékosok.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin megerősítette, hogy júniusra halasztották Ukrajna és Skócia világbajnoki pótselejtezős mérkőzését.

A párharc győztese Wales vagy Ausztria válogatottjával találkozik. Ott persze nincs változás, azt az elődöntőt március 24-én lejátsszák. Még az lesz a kérdés, hogy a Lengyeleket fogjuk-e látni focizni az elődöntőben, vagy ezen már biztosan nem variál a FIFA. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás