promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért fontos a magnézium a szervezetünknek! (x)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mit kell tudni a magnéziumról? A magnézium a negyedik leggyakrabban előforduló ásványi anyag a szervezetben. Az alacsony magnéziumszint számos negatív egészségügyi következménnyel, többek között gyengeséggel, izomgörcsökkel és szívbetegségekkel hozható összefüggésbe. Mit tesz a magnézium az egészségedért, és hogyan növelheted a beviteledet? Mutatjuk!

Egy felnőtt szervezet körülbelül 25 g magnéziumot tartalmaz, amelynek 50-60%-a a csontokban, a fennmaradó rész többsége pedig a lágyszövetekben tárolódik. A magnéziumhoz élelmiszerekből vagy étrend-kiegészítők által juthatunk hozzá.

A következő ételek bőségesen tartalmaznak magnéziumot:

  • tökmag
  • chia mag
  • spenót
  • mandula
  • kesudió
  • barna rizs
  • lazac
  • avokádó

Milyen szerepet játszik a magnézium a szervezetünkben?

A magnézium közreműködik normál fogazatunk és pszichológiai funkcióink fenntartásában, de az elektrolit-egyensúlyunk és izomműködésünk biztosításához is nagyban hozzájárul. Idegrendszerünk is megsínyli hiányát, emellett csontozatunk egészsége miatt is szükségünk van rá. Emellett részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és nélkülözhetetlen a normál fehérjeszintézishez, valamint a sejtosztódáshoz is.

Kiket érinthet a magnéziumhiány?

Erőteljesebb magnéziumhiány gyakoribb az idősebbeknél, de azoknál is megjelenhet, akik túl sok alkoholt fogyasztanak, illetve gyomor-bélrendszeri rendellenességektől szenvednek.

Így védd ki a magnéziumhiányt!

Ha rendszeresen sportolsz, stresszes életmódot folytatsz, esetleg babát vársz, a napi tápanyaggal bevitt magnéziumon túl pótlásra lehet szükséged. Az USA medical MAGNESIUM GLYCINATE kapszulája optimálisan fedezi megnövekedett magnéziumszükségletedet. A magnézium-glicinát a magnéziumon kívül glicint is tartalmaz, ami egy fehérjealkotó aminosav, és kollagén típusú fehérjékben fordul elő legnagyobb mennyiségben.

Prémium minőségű táplálékkiegészítőkre van szükséged? Nézz körül az USA Medical természetes összetételű étrend-kiegészítői között, ha szervezeted extra támogatást igényel!

Minőségi CBD-termékek az USA Medicaltól

A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkön túl kíváncsi vagy egyéb termékekre is? Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj kiváló minőségű kenderből készül, és tartalmazza a növényből kinyerhető értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat, terpéneket, szterolokat és flavonoidokat is.

Az USA Medical Kft. az egyik legnagyobb amerikai CBD-előállító óriásvállalat termékeinek kizárólagos hazai és kelet-európai forgalmazója. Nem véletlen, hogy természetes alapú készítményeik Magyarország egyik legkeresettebb CBD-termékei.

A modern eljárással kinyert CBD minőségi szőlőmag-, kendermag- és narancsolaj keverékében feloldva kerül a boltok polcaira, kannabisz alapú CBD-kivonataikat pedig a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési és vizsgálati rendszert alkalmazva. Minden termékük CPNP-regisztrációval rendelkezik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás