promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossz hír: a téli olimpia is nézők nélkül fog lezajlani?
Borítókép:  Illsuztráció/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A pekingi téli olimpiára szóló jegyeket nem árulják a nyilvánosság számára, mivel megnőtt az omikronos esetek száma Kínában.

Az omikron variánssal kapcsolatos biztonsági aggályok miatt csak „kiválasztott” nézőket hívnak meg a 2022-es pekingi téli olimpiára

– jelentették be az illetékesek.

A pekingi téli olimpia szervezőbizottsága közleményben kifejtette, hogy „a COVID-19 világjárvány jelenlegi súlyos és bonyolult helyzetére való tekintettel” nem árulnak jegyeket a nyilvánosság számára. Ehelyett „meghívják a nézők csoportjait, hogy legyenek jelen a helyszínen” a február 4-én kezdődő olimpiai eseményeken. A változás előtt az olimpia szervezői már korlátozták az értékesítést a Kínában élő magánszemélyek számára is.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság külön közleményben erősítette meg a jegypolitikát.

A döntés azután született, hogy a hétvégén Pekingben megerősítették, hogy megtalálták az első covid fertőzöttet a városban, akinél az omikron variánst diagnosztizálták. Kína eddig is kiemelten szigorúan lépett fel minden új koronavírus fertőzéssel szemben, a fővárosban pedig a téli játékok miatt még inkább figyeltek az új megbetegedésekre.

Kína szigorú egészségügyi intézkedéseket vezetett be az olimpia előtt az utazóknak is, beleértve azt a követelményt, hogy a Pekingbe érkezésük után 72 órán belül COVID-19 tesztet kell végezniük. A tesztelési szabály január 22-én kezdődik, és márciusig marad érvényben.

Forrás:New York Post

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás