promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Novak Djokovic-ot kitiltják Ausztráliából
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét visszavonták Novak Djokovic vízumát, ami azt jelenti, hogy jövő héten kezdődő Australian Openen sem tud részt venni, ha úgy döntenek.​

Óriási botrány alakult ki nemrég a világelső Novak Djokovic körül. A sztársportoló ugyanis nem volt hajlandó beoltatni magát. Djokovic vízumát először január 6-án vonták vissza, pont akkor, mikor megérkezett Ausztráliába. A teniszezőt azonnal karanténhotelbe vitték, ahol öt napot töltött. Mindeközben a sportoló ügyvédei keresetet nyújtottak be a bíróságon, ami a szerb játékos javára döntött. Djokovic így kiszabadulhatott a karanténhotelből, és elkezdhette az edzéseket.

Most viszont az ausztrál kormány ismét visszavonta a vízumát - írta meg a BBC. Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter így fogalmazott a döntése után:

„Éltem azzal a jogommal amely miniszterként megillet. Novak Djokovic vízumát töröltem, mégpedig azon az alapon, hogy ez a döntés közérdek volt Ausztráliában. A döntés meghozatalakor alaposan tanulmányoztam a Belügyminisztériumtól, az Ausztrál Határőrségtől és Djokovic úrtól kapott információkat”

A pénteki döntés ellen Djokovic fellebbezhet, de ha a bíróság ezúttal nem egy számára kedvező döntésre jut, akkor a sportolónak azonnal el kell hagynia Ausztráliát, és nem vehet részt a január 17-én kezdődő Australian Openen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás