Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Robbant a hírbomba: Hosszú Katinka visszavonul!

Robbant a hírbomba: Hosszú Katinka visszavonul!

Sport & Szabadidő

Robbant a hírbomba: Hosszú Katinka visszavonul!

Sport & Szabadidő

Promotions 14:10

Magyarország egyik legnépszerűbb sportolója hamarosan megteszi a hivatalos bejelentést.

Visszavonul a versenyzéstől Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő. A hírt az Index tudta meg, az egyelőre nem publikus információt a Magyar Úszó Szövetség sem tagadta.

A visszavonulás nem azonnali hatályú, hiszen a népszerű sportolónő az idei fukuokai világ- és a római Európa-bajnokságot még végigcsinálja, és csak utána búcsúzik el a medencétől. A májusban már a 33. életévét betöltő Katinka a Magyar Úszó Szövetség szerint is hamarosan megteszi a nagy bejelentést.

Az úszónő január eleje óta Tenerifén edzőtáborozik trénere, egyben párja, Gelencsér Máté, annak apja, valamint egy edzőpartner társaságában. Legutóbb két napja posztolt az Instagram-oldalán, de azon még kemény munka közben láthatjuk, nyoma sincs, hogy elrontaná a kedvét a tervezett komoly döntés.

Az Index emlékeztetett arra, hogy a balsikerű londoni olimpiát követő őszön, immár Shane Tusup – későbbi férje – szakmai irányításával vett lendületet karrierje. Futószalagon nyerte meg a rövid pályás világkupa-sorozatokat, halmozta a vb- és Eb-aranyakat, a riói olimpián pedig három arany- és egy ezüsttel felért pályafutása csúcsára.

A 2017-es budapesti, majd a 2019-es kvangdzsui vb-n még behúzta a két vegyest, de a tokiói olimpia már nem jött össze, attól kezdve lehetett sejteni, hogy rövidesen befejezi. A hivatalos bejelentésre ezek szerint már nem sokat kell várni.

Borítókép: Profimedia