promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyot mentek a Kurdy Gym versenyzői az országos thai box bajnokságon
Borítókép:  If. Kudry István, Id. Kurdy István, Seffer Tamás - Forrás: Content More
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magabiztosan húzta be az országos muay thai bajnokságot ifj. Kurdy István.

A hatalmas népszerűségnek örvendő edzőtáboruk után a Kurdy Gym muay thai harcosaival a szeptemberben megrendezett felnőtt IFMA junior és felnőtt muay thai magyar bajnokságon találkozhattunk. A megmérettetésen a budapesti klub két versenyzője is harcba szállt a magyar bajnoki címért.

Seffer Tamás, Tofi (Kurdy Gym) először bunyózott felnőtt kategóriában, így új ellenfelekkel nézhetett szembe. Tamás ellenfele Forgó Zalán (Perfect fight club) volt, aki szintén egy fiatal, de rutinos versenyző, így nem voltak unalmas pillanati a súlycsoportjuk döntőjének.

Nem egy fordulóütést vagy épp repülő rúgást láthattunk a számtalan clinch technika mellett, amelyekkel igen szorossá tették a küzdelmet. A két fiatal harcos a folyamatos adok-kapok után sem adta fel, még a harmadik menetben is, a fáradság ellenére igyekeztek kihozni a maximumot. Seffer Tamás okos mozdulatokkal és a megszokott energiával vetette be magát a bunyóba, ám ezúttal a szoros mérkőzés után pontozással alul maradt, így ezüstéremmel távozhatott.

Magabiztosan húzta be az országos muay thai bajnokságot ifj. Kurdy István

Ifj. Kurdy István (Kurdy Gym), az egyesület egyik edzője és versenyzője szintén ringbe lépett súlycsoportjának döntőjében. Ellenfele a Vita Gym versenyzője, Balogh László volt, akivel látványos küzdelmet tudott vívni mind a három menetben. Kurdy István a tőle megszokott magabiztossággal és erővel kezdte az első menetet, majd ezt az energiát a mérkőzések végére is meg tudta őrizni. Itt is láthattunk lenyűgöző technikákat, forduló ütéseket, borításokat. A clinchelések közepette hatalmas térdrúgásokkal sorozták egymást a versenyzők, ám az erőfölénye megmutatkozott a Kurdy Gym kiválóságának.

Az utolsó gong megszólalása után nem meglepő módon egyhangú pontozással Kurdy István keze lendült a magasba, ezzel első helyezést érve el kategóriájában.

A két harcos felkészülését Pongrácz Ádám erőnléti edző, birkózó, Sándor Attila mozgásspecialista segítette, a ringsarokban pedig Bujdosó Ádám hajtotta a fiúkat és természetesen idősebb Kurdy István. A Kurdy Gym versenyzőinek a felkészülés során pedig szerencséjük volt többször is együtt edzeni hazánk legsikeresebb muay thai harcosával, a világbajnoki ezüstérmes Spéth Norberttel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás