promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több hazai szurkoló ellen is fellépett a Magyar Labdarúgó Szövetség
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csaknem 10 szurkolóval szemben indított eljárást a Magyar Labdarúgó Szövetség a magyar-angol vb-selejtezőn elkövetett szabályszegések miatt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) már a szeptember 2-án megrendezett magyar-angol vb-selejtező után bejelentette, hogy fegyelmi eljárást fog indítani a mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt. Pluszban még ott volt, hogy a szurkolók poharakat és egy füstbombát is bedobtak a Puskás Aréna gyepére.

Kedden végül megszületett a döntés, aminek értelmében a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség.

A MLSZ-nek még egy 65 millió forintos bírságot is be kell fizetnie.

 [[cikk1]]

Az a terv, hogy a jövőben kizárják a stadionokból azokat, akik tönkreteszik a tisztességes szurkolók szórakozását.

„Akik ilyen cselekményeket követnek el, nincs helyük a stadionban, őket ki kell zárni. Az MLSZ várja a részletes indoklást a büntetéssel kapcsolatban, és mélységesen elítéli azokat a szurkolókat, akik nem tartották be azt a kérést, amit a szövetségi kapitány, valamint a csapat tagjai is megfogalmaztak, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerű buzdítás legyen”

- nyilatkozta az RTL Klub híradójának Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki hozzátette, hogy a szurkolók többsége sportszerűen viselkedett, ezért nem tarják igazságosnak a súlyos kollektív büntetést.

A MLSZ csaknem 10 szurkolóval szemben indított valamilyen eljárást, többek ellen rendőrségi feljelentést is tettek.

Szabados Gábor sportközgaszdász azt mondta, hogy jogos a FIFA büntetése, mert a magyarok visszaesőnek számítanak, de a szankciót ő is túl szigorúnak tartja, ezért szerinte felül kellene vizsgálni a szabályzatot.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai vb-selejtezőjét október 9-én az albánok ellen vívja, így persze üresek lesznek a lelátók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás