promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gulácsi Péter nem tette zsebre a pénzdíjat, hanem a gyógyíthatatlan gyerekeknek ajánlotta fel
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Másodjára tudta lehozni a legtöbb kapott gól nélküli meccset a Bundesligában.

Borzasztó rosszul kezdte a Bundesliga szezont az RB Leipzig csapata. Az öt meccsükből eddig csak egyet tudtak megnyerni. Van még egy döntetlenük a Köln ellen, és három vereségük. Ez bizony így csak négy pont, amivel eléggé leszakadtak az élmezőnytől.

A csapatban ugyebár három magyar játszik: Szoboszlai Dominik, Willi Orbán valamint Gulácsi Péter.

Utóbbi rengetegszer szokott a mérkőzések legjobbja lenni. Gulácsi valóban az egyik legjobb hálóőr a német bajnokságban, akit sok nagycsapat látna szívesen a kapujában.

A magyar válogatott kapus az előző szezonban 33 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ezek közül 15-ször maradt érintetlen a hálója, így a 2018/2019-es idény után már másodszer lett övé a legtöbb clean sheet a Bundesligában.

A clean sheet ugyebár azt jelenti, hogy kapus nem kap egyetlen gólt sem az adott mérkőzésen.

Gulácsi az ezért járó pénzdíjat nem elszórni akarta, hanem felajánlotta a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekekkel foglalkozó lipcsei Bärenherz hospice javára.

„Ez nemcsak az én díjam, hanem az egész csapaté, hiszen az a teljesítmény, amit az elmúlt szezonban védekezésben nyújtottunk, nagyszerű volt, a tizenöt kapott gól nélküli mérkőzés egy nagyon erős mutató. Nagyon örülök annak, hogy már másodszor kaphatom meg a díjat”

mondta a kapus, aki a díj mellé 7500 eurót, vagyis körülbelül 2,65 millió forintot kapott. 

Az RB Leipzig legközelebb Dárdai Pál csapatával, a Hertha BSC-vel néz majd farkasszemet. Kemény összecsapás lesz, mert mindkét csapatnak nagyon kell a pont.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás