promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszabta a büntetést a FIFA az angolok elleni vb-selejtező miatt
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A zárt kapus mérkőzés borítékolható volt, de a pénzbüntetés is elég súlyos.

Teltház volt a Puskás Arénában szeptember 2-án, mivel vb-selejtezőt játszott egymással az Európa-bajnokságon döntős Anglia, és a magyar labdarúgó-válogatott.

A közönség többsége maximum annak örülhetett, hogy láthatja élőben a Premier League sztárjait, mert a hazaiaknak sikerült beleszaladniuk egy 4-0-s zakóba.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) már a meccs után bejelentette, hogy fegyelmi eljárást fog indítani a mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt. A szurkolók poharakat, és egy füstbombát is a pályára dobtak, amit szintén nem díjazott a szövetség.

FIFA úgy döntött, hogy következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség.

A magyar szövetségnek (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankot, vagyis átszámítva 65 millió forintot kell befizetnie.

Az MLSZ akkori közleménye kiemelte: a Puskás Arénába kilátogató 60 ezer szurkoló döntő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat.

Nyáron az európai szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzésre - az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve - büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai vb-selejtezőjét október 9-én az albánok ellen vívja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás