promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorsdöntő orvosi vizsgálat előtt áll a foci Eb-n szívrohamot kapott Christian Eriksen - Ez kell ahhoz, hogy folytatni tudja karrierjét
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sorsdöntő orvosi vizsgálatok várnak Christian Eriksenre. A jövő hónapban Dániában végeznek el rajta olyan teszteket, amelyek alapján el tudják dönteni, visszatérhet-e a pályára. 

Nehezen felejtük el azt a pillanatot, amikor a Dánia - Finnország Európa-bajnoki mérkőzésen a dánok tizese, Christian Eriksen összeesett a pályán és hosszú percekig az életéért küzdöttek társai és az orvosi stáb tagjai. Szerencsére nem történt tragédia és Eriksen másnap már egy boldog képett töltött fel az Instagram oldalára, azzal az aláírással, hogy jól érzi magát. Ennek ellenére később sok vizsgálat várt rá, és egy beültethető defibrillátort is kapott.

A dán játékos szeretne visszatérni klubjához, az olasz Interhez, előtte azonban még egy sor vizsgálaton kell átesnie.

Csakhogy az olasz törvények kimondják, hogy olyan ember nem sportolhat professzionális szinten, akinek defibrillátort építettek be. A dán focista pedig ezt kapott, miután elvesztette az eszméletét. Tehát, csak akkor térhet vissza az Interbe, ha ezt a szerkezetet eltávolítják.

Eriksen azóta járt már az Inter orvosainál, akik megállapították, hogy a futballista kiváló fizikai és mentális állapotban van. Ugyanakkor az orvosi vizsgálatoknak el kell dönteniük, hogy Eriksen a szívbillentyűk szabálytalan ritmusát korrigáló szerkezet nélkül is képes-e egészséges emberként élni.

A dán válogatott focista a hírek szerint hazájában már egyéni edzéseken is részt vehet, sőt akár focizhat is, természetesen még nem a legmagasabb szinten. A olasz szövetség orvosi bizottságának vezetője, Francesco Braconaro szerint, ha defibrillátort eltávolítják, egészségesnek lehet nyílvánítani a játékost. 

(via: Blikk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás