Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

F1: Hamilton és Vettel is nagyon kiakadt a rendhagyó Belga Nagydíj után

F1: Hamilton és Vettel is nagyon kiakadt a rendhagyó Belga Nagydíj után

Sport & Szabadidő

F1: Hamilton és Vettel is nagyon kiakadt a rendhagyó Belga Nagydíj után

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 09:39

A rossz időjárás miatt a futamot el sem tudták indítani, de a pontok felét megkapták a versenyzők az időmérős helyezésük alapján.

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat. Őt George Russell, a Williams brit versenyzője követte, míg honfitársa, a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a harmadik helyen végzett.

Sokaknak biztosan ismerős a sorrend, mivel ez volt az időmérő eredménye is. A nézők nem láthattak előzést, mert a nem csituló vihar miatt el sem tudták indítani a versenyt.

A versenyzők csak a biztonsági autó mögött tudtak kigurulni a pályára, szóval a belga szurkolók kizárólag ennyit láttak a kedvenceikből.

Több mint három óra elteltével este negyed 7-kor megpróbáltak elindítani a versenyt, de két kör után ismét leállítottak mindent piros zászlóval. Az időjárás nem javult, szóval fél óra múlva kihirdették a végeredményt.

A versenyzők az időmérős helyezésük alapján világbajnoki pontok felét kapták meg.

„Ez szinte egy vicc, nemde? Ez egy vicc! Ha az időmérő edzésekért akarnak jutalmazni, akkor osszanak pontokat az időmérőért! Mi mit tettünk a pontokért ma? Nem tudom”

- idézte az M4 Sport az ötödik helyen végzett Sebastian Vettelt.

Lewis Hamilton is megszólalt az ügyben, aki leginkább a szurkolókat sajnálja.

„Annyira akartam! Folyamatosan figyeltem, alábbhagy-e az eső, néztem a radart, remélve, hogy nyílik előttünk egy kis sáv, de nem így lett. A szurkolók pedig csak ültek ott az esőben. Sok gyerek volt kint, nagyon sok órán keresztül. És annyira reménykedtek. Mindenkinek ezt mondom: vissza kell adni a pénzüket, mert a sport nem adta meg nekik a show-t. Ez nem volt verseny”

- mondta a hétszeres világbajnok a sajtótájékoztatón.

A világbajnokság egy hét múlva folytatódik Hollandiában.

Borítókép: Profimedia