promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: Hamilton és Vettel is nagyon kiakadt a rendhagyó Belga Nagydíj után
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rossz időjárás miatt a futamot el sem tudták indítani, de a pontok felét megkapták a versenyzők az időmérős helyezésük alapján.

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat. Őt George Russell, a Williams brit versenyzője követte, míg honfitársa, a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a harmadik helyen végzett.

Sokaknak biztosan ismerős a sorrend, mivel ez volt az időmérő eredménye is. A nézők nem láthattak előzést, mert a nem csituló vihar miatt el sem tudták indítani a versenyt.

A versenyzők csak a biztonsági autó mögött tudtak kigurulni a pályára, szóval a belga szurkolók kizárólag ennyit láttak a kedvenceikből.

Több mint három óra elteltével este negyed 7-kor megpróbáltak elindítani a versenyt, de két kör után ismét leállítottak mindent piros zászlóval. Az időjárás nem javult, szóval fél óra múlva kihirdették a végeredményt.

A versenyzők az időmérős helyezésük alapján világbajnoki pontok felét kapták meg.

„Ez szinte egy vicc, nemde? Ez egy vicc! Ha az időmérő edzésekért akarnak jutalmazni, akkor osszanak pontokat az időmérőért! Mi mit tettünk a pontokért ma? Nem tudom”

- idézte az M4 Sport az ötödik helyen végzett Sebastian Vettelt.

Lewis Hamilton is megszólalt az ügyben, aki leginkább a szurkolókat sajnálja.

„Annyira akartam! Folyamatosan figyeltem, alábbhagy-e az eső, néztem a radart, remélve, hogy nyílik előttünk egy kis sáv, de nem így lett. A szurkolók pedig csak ültek ott az esőben. Sok gyerek volt kint, nagyon sok órán keresztül. És annyira reménykedtek. Mindenkinek ezt mondom: vissza kell adni a pénzüket, mert a sport nem adta meg nekik a show-t. Ez nem volt verseny”

- mondta a hétszeres világbajnok a sajtótájékoztatón.

A világbajnokság egy hét múlva folytatódik Hollandiában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás