promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Taroltak a magyar sportolók a paralimpián - Illés Fanni és Pálos Péter is aranyérmes a Tokióban!
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érmekben gazdag vasárnapra ébredtünk. Az úszó Illés Fanni 100 méter mellúszásban SB4-es kategóriában, míg Pálos Péter az asztaliteniszezők S11-es kategóriájában győzött a tokiói paralimpián.

 

Pálos Péter pályafutása során eddig két paralimpián szerepelt, 2012-ben, Londonban aranyérmet, 2016-ban, Rio de Janeiróban pedig bronzot szerzett. Az S11-es kategóriában versenyző magyar asztaliteniszező 9 évvel később Tokióban pedig ismét feltette az i-re a pontot, és 3:2-re legyőzte az Samuel Philip von Einemet a vasárnapi döntőben, ezzel második paralimpiai győzelmét ünnepelhette. 

„Bele tudnék kötni a játékba, de most nem fogok. Nem hiszem el – nyilatkozta az M4 Sport kamerái előtt az újdonsült olimpiai bajnok Pálos Péter.

Nem sokkal később Illés Fanni növelte a magyar érmek, számát, aki az S4-es kategóriában, 100 méter mellúszásban lett paralimpiai bajnok. Az esti döntőben a négyes pályán versenyzett a 2019-es év világbajnoka, és bár 50 méternél még második volt, végül 1.44.41 perccel fölényesen győzött. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás