promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Huszonöt éve nem volt ilyen sikeres Magyarország az olimpiákon, mint most
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tokiói olimpia zárónapján is született magyar érem, így összesen 6 arannyal, 7 ezüsttel, és 7 bronzéremmel zárta Magyarország az ötkarikás játékokat. 

Mint ahogy azt a Promotions korábban megírta, a magyar-férfi vízilabda válogatott legyőzte a spanyolok a bronzmérkőzésen, így a tokiói olimpia zárónapján is született magyar érem. Ez pedig azt jelenti, hogy összesen 6 arannyal, 7 ezüsttel, és 7 bronzéremmel, azaz húsz éremmel zárta Magyarország az ötkarikás játékokat. Ilyenre pedig már huszonöt éve nem volt példa. 

1996-ban Atlantában eggyel több, 21 dobogós helyezés született.  A 2000-es sydneyi olimpián és a 2004-es athénin 17-17, Pekingben 2008-ban tíz, Londonban 2016-ban 18, míg legutóbb, Rióban 2016-ban 15 érmet nyert a magyar csapat.

 Azonban, ha nem csak az érmes eredményeket vesszük figyelembe, hanem az első hatodik helyezett sportolókat is belevesszük, akkor a tokiói szereplés az atlantait is felülmúlta. Összesen 151 pontot gyűjtött Magyarország 1996-ban, míg most Japánban 156-ot. Ennél többet legutóbb a 11 aranyat hozó barcelonai játékokon sikerült szerezni, 211-et. 

Büszkék lehetünk tehát a magyar olimpia csapatra, amely Tokióban 10 negyedik, 9 ötödik és 3 hatodik helyet ért az érmek mellett.

Magyarország az eddigi olimpiák történetében összesen 183 aranyérmet, 158 ezüstöt és 181 bronzot szerzett, és már csak három évet kell várnunk az újabb magyar olimpiai sikerekig. 

MTI

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás