promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar éremeső az olimpián – Lőrincz Tamás is elhozta az aranyat
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kopasz Bálint bezsebelte az aranyérmet férfi kajak egyes 1000 méteren, míg Varga Ádám ugyanebben a számban második lett lett Tokióban, de az is biztos volt, hogy Lőrincz Tamás csillogó éremmel tér haza.

A magyarok harmadik aranyérmét Kopasz Bálint szállította, aki aranyérmet szerzett férfi kajak egyes 1000 méteren. Kettős magyar sikerrel zártuk ezt a számot, mert az ezüstérem Varga Ádámnál landolt.

A női kajak kettesek 500 méteres versenyén Bodonyi Dóra és Kozák Danuta bronzérmes, míg Csipes Tamara és Medveczky Erika pedig negyedik lett. Természetesen erről is van videó, szóval fel lehet idézni a nagy menetelést.

Óriási meglepetés volt, hogy Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett a finn dingi hajóosztályban a tokiói olimpián. Gyakorlatilag tényleg csak centiken múlott, hogy összesítésben nem lett meg az aranyérem.

„Scott bebiztosította az aranyát, de az én tervem végül is sikerült. Éreztem, hogy közel vagyunk egymáshoz, akadt, amikor hátrébb ment. Az ő döntése volt, hogy újrarajtolt, bár nem volt kint. Egy fél másodpercig én is elgondolkoztam, hogy nem csúsztam-e át a vonalon, de tudtam, ha visszafordulok, elúszik a végső lehetőségem. Jól olvastam a pályát, bár a sebességem nem volt az igazi”

- mesélte Berecz az MTI-nek a keddi küzdelemről.

 [[vid3]]

Az is biztos volt, hogy Lőrincz Tamás egy csillogó éremmel tér haza, miután döntőbe jutott birkózásban a kötöttfogásúak 77 kg-os mezőnyében. Az ellenfele a kirgiz Akzsol Mahmudov volt, akit 2-1-re tudott verni az utolsó meccsén, szóval aranyérmes. Majoros István athéni sikere után tizenhét évvel megszületett a magyar birkózósport 20. olimpiai aranyérme. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás