promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még a friss olimpiai bajnok is meghajolt Cseh László előtt – a magyar klasszis hivatalosan is befejezte pályafutását
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tokiói olimpia 200 méteres vegyesúszásának döntője után hivatalossá vált, hogy befejezte pályafutását Cseh László. Az olimpiai ezüstérmes úszó azonban a fináléban megmutatta, hogy még 35 évesen is van benne kraft. A szám olimpiai bajnoka rögtön meg is hajolt a magyar klasszis előtt. 

Magyar idő szerint péntek hajnalban rendezték a férfi 200 méteres vegyesúszás fináléját, ahol elsőként Cseh Lászlót szólították a rajtkőre – ahogy a legnagyobb bajnokoknak kijár. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszónk jól kapta el a rajtot, és az első 50 méter után másodikként fordult, világcsúcsrészidőn belül.

Később háton még javítani is tudott, és csupán hét századra volt az elsőként úszó kínai Vang Sun mögött. 

Cseh nagy mumusa, a mellúszás viszont ezúttal is kifogott rajta – hetedikként fordult, gyorson viszont már nem tudta behozni a hátrányát, így végül a hetedik helyen végzett, és zárta le hihetetlen pályafutását. Cseh nagyságát az is mutatja, hogy a szám friss olimpiai bajnoka, Vang ahogy kimászott a medencéből, egyből a magyar úszóhoz sietett, és meghajolt előtte. 

A 35 éves klasszis ezzel hivatalosan is búcsút intett az úszásnak, élete ötödik olimpiai szereplése után.

Aki esetleg figyelemmel követte a hajnali úszását, az láthatta, hogy a 14-szeres Európa-bajnok, és világbajnok úszónak most is pont olyan tűz volt a szemében, mint a 2008-as pekingi olimpián, amikor három számban is ezüstérmet szerzett. De ha már az ötkarikás játékokat említjük, Cseh szinte tökéletes pályafutására egyetlen dolog vet némi árnyékot: az olimpiai bajnoki cím hiánya. Az évek során valahogy mindig pont rosszkor jött egy baleset, vagy a formaidőzítéssel volt baj, na meg persze ott volt Michael Phelps is.

A huszonháromszoros amerikai úszónak pont azok a számok kedveztek, mint Lacinak. Ennek ellenére a magyar klasszis pozitívan tekint vissza a pályafutására.

"Mindenkinek ilyen szép lezárást kívánok, és ennyi olimpiát! Még nem érzem át igazán, hogy az évek során mi mindent elértem"

– mondta az olimpiai ezüstérmes úszó az NSO-nak.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás