promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csapatkapitánya nélkül kell folytatnia az olimpiát a magyar női kézilabda-válogatottnak
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz hír érkezett Tokióból, csapatkapitánya nélkül kell folytatnia az olimpiai szereplést a magyar női kézilabda-válogatottnak. 

A Magyar Kézilabda Szövetség hétfőn délután hivatalos honlapján tette közzé, hogy a tokiói olimpián szereplő női együttes csapatkapitányának, Kovacsics Anikónak edzésen kificamodott a válla.

A helyszínen tartózkodó csapatorvos, Dr. Lohner Balázs rögtön megvizsgálta a Ferencváros kézilabdázóját, de nem tudott jó hírekkel szolgálni:

A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől el a további kezelés.”

- reagált a csapatorvos a szövetség honlapján.

A magyar válogatottnak azonban gyorsan megoldást kellett keresnie, ugyanis magyar idő szerint hajnali 4 órakor pályáa lép Brazília ellen. Végül Elek Gábor szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a Vác 24 éves játékosa, Helembai Fanny kapja meg a lehetőséget, hogy megpróbálja Kovacsicsot pótolni.

A csapat benyújtotta a kérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolását követően kerülhet be a játékos a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba.

A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.

Elek Gábor együttese az olimpiai csoportkör nyitómérkőzésén 30-29-re kikapott Franciaországtól. 

[[cikk3]]

(via: NSO)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás