promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű hírek Tokióból: Nincs kizárva az olimpia törlése
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Három nappal a megnyitó előtt a szervezőbizottság elnöke nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az utolsó pillanatban törlik az olimpiát.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról idénre halasztott ötkarikás játékok körül továbbra is nagy a bizonytalanság. Nem könnyíti meg a dolgot az sem, hogy július 2-a óta összesen 58 pozitív esetet jelentettek az olimpiai szervezői az atléták, újságírók és más olimpiai résztvevők köréből, pedig még el sem kezdődött az olimpia és, ha ilyen mértékben növekedik a fertőzöttek száma, akkor valószínűleg nem is fog.

A tokiói olimpiai szervezőbizottságának ügyvezetője ugyanis nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a koronavírosos esetek miatt az utolsó pillanatban törlik az ötkarikás játékokat, amelynek a nyitóünnepségére pénteken kerül sor.

Ezt Muto Tosiro újságírói kérdésre válaszolva mondta el keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelik a fertőzöttek számát, és szükség esetén megtárgyalják a lehetséges forgatókönyveket. A játékokon részt vevő sportolóknak a versenyük előtt hat órával negatív koronavírustesztet kell szolgáltatniuk ahhoz, hogy induljanak. Azok a versenyzők, akiknek pozitív lett a tesztjük, mikor hagyhatják el a karantént, az illetékes hatóságok döntenek. 

Közben egy japán egészségügyi professzor, Kendzsi Shibuja attól tart, hogy fertőzési góc alakul ki az olimpiai faluban, és akár a lakosságot is tovább fertőzik az atléták.

(via: privatbankar)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás