promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: Nagy volt a balhé Verstappen és Hamilton között – Alonso vajon kinek adott igazat?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legtöbb pilóta szerint versenybalesetről volt szó, és nem kellene tovább lovagolni ezen a helyzeten.

A címvédő Lewis Hamilton győzött vasárnap a Forma-1-es Brit Nagydíjon, ami egy elég érdekes szituációval indult.

Max Verstappen már az első körben kiesett a versenyből: a pole pozícióból induló pilóta a rajt után óriásit csatázott Hamiltonnal, és az egyik legnagyobb tempójú kanyarban végül összekoccantak.

Verstappen autója nagy sebességgel hagyta el a pályát és csapódott a gumifalba. A 23 éves holland pilóta egyedül szállt ki az autójából és ment a mentőig, de láthatóan szédült, koordinációs gondjai adódtak. A pályán gyorsan kivizsgálták majd kórházba vitték.

Max Verstappen az Instagramon üzent, hogy sportszerűtlennek tartotta Hamilton ünneplését, amikor ő még kórházban volt. Hamilton aztán a sajtótájékoztatón szúrt oda, hogy szerinte nem kell semmiért sem bocsánatot kérnie, mivel versenyhelyzet volt.

Aztán a brit pilóta azért annyit írt Twitteren, hogy örömmel értesült arról, hogy Verstappen jól van, és csodás versenyzőnek tartja. Hozzátette, hogy lehet keményen, de mindig tisztán szokott versenyezni.

A balesetről elég sokan nyilatkoztak, köztük a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is, aki szerint nehéz itt bárkit is hibáztatni, inkább csak szerencsétlenül alakultak az események. Charles Leclerc – aki a baleset pillanatában a harmadik helyen autózott – szintén azt nyilatkozta, hogy szerinte csak egy peches versenybalesetről van szó.

Nos, az eset már fent van szinte az összes videómegosztón, szóval ki lehet elemezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás