promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli állapot Tokióban, hogy lesz így olimpia?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus újabb hulláma Tokióba is elért. A japán kormány újabb 40 napra rendkívüli állapotot hirdet, ami azt jelenti, hogy az ötkarikás játékok idején is tartani fog. A delta variáns is felütötte a fejét az országban. 

Továbbra is sok kérdés vetődik fel a Tokiói nyári olimpia megrendezése kapcsán, pedig mindössze 14 nap múlva, július 23-án megkezdődnek a játékok. A japán kormány járványügyi intézkedéseit irányító gazdasági miniszter, Nisimura Jaszutosi azonban csütörtökön közölte, hogy mivel

Tokióban továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, terjed az indiai eredetű delta vírusmutáció, és közben a nyári időszak miatt a lakosság is egyre tevékenyebb.

Ezért további negyven napig meghosszabbítják a rendkívüli állapotot az országban. Ez azt jelenti, hogy az olimpia teljes ideje alatt erős korlátozásokra lehet majd számítani. A járvány kezdete óta Tokióban négyszer vezettek be rendkívüli állapotot, a legutóbbi június 20-áig volt érvényben, és másnaptól felváltotta a fokozott járványügyi intézkedések rendje. Mindkét esetben korlátozzák az éttermek, bárok és szórakozóhelyek nyitva tartási idejét, és a szeszes italok eladását. - írja az MTI

Az már korábban kiderült, hogy a japán lakosság nagy része egyátalán nem akarja, hogy megrendezzék az ötkarikás játékokat, mert úgy érzik országuk egészsége veszélybe kerülne, és az egészségügyi szakértők szerint is kockázatos az olimpia megrendezése, ám egyelőre úgy néz ki, hogy megrendezik játékokat, csak éppen rendhagyó módon. 

 Korábban az olimpia szervezői azt mondták, nem zárják ki, hogy rendkívüli állapot bevezetése esetén a helyi lakosokat sem engedik be a sporteseményekre. Csütörtökön délután megszületett a döntés. Egyátalán nem lesznek nézők a játékokon. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás