promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mutatjuk a szenzációs tizenegyespárbajt, amin Svájc kiejtette a világbajnok franciákat
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Svájc a rendes játékidőben kihagyott egy büntetőt a franciák ellen, de a tizenegyespárbajban már nem hibázott.

Az nem volt kérdés, hogy világbajnok franciák érkeznek a legerősebb kerettel erre a labdarúgó-Európa-bajnokságra. Bár az F csoportot tényleg mondhatjuk halálcsoportnak, de itt se ment simán a franciáknak a dolog: csak a németek ellen tudtak nyerni egy góllal, utána pedig ikszeltek a magyarok és a portugálok ellen is.

Persze így is csoportelsőként jutottak tovább, elkerülve az angolokat, de Svájc csodát tett, és már a nyolcaddöntőben megállította az aktuális világbajnokot.

Svájc 1-0-s vezetésnél még büntetőt is hibázott, aztán bekeményítettek a franciák. Lehet a 3-1-es állásnál sokan kikapcsolták a tévét, de ők rosszul tették, mert Svájc feltámadt és lőtt két gólt a végén. 3-3 – jöhetett a hosszabbítás, ami után nem bírtak egymással a felek.

A svájciak minden erejüket összeszedték, és így jöhetett a büntetőpárbaj, ahol egyikőjük se hibázott.

A végén Mbappé büntetőjét Sommer kiütötte, így a Svájc jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol Spanyolország vár rájuk.

A vb-címvédő francia válogatott Eb-n öt évvel ezelőtt a hosszabbításban maradt alul a döntőben, 1–0-ra Portugáliával szemben. Magyarország csoportriválisai közül már csak Németország van versenyben, akiknek ma az angolokkal kell farkasszemet nézniük.

A 2010-es világbajnokság óta minden nagy tornán (Eb, vb) legalább a negyeddöntőig jutott a francia válogatott. Ez a sorozat az idei Eb-n megszakadt, míg a kicsi Svácj történelmet írt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás