promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt meg hogy csinálja a vírus? Két fertőzött lett egy teljesen átoltott üdülőhajón
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki megkapta a vakcinát, mindenki negatív teszttel indult, és mégis beütött a baj.

Kizárólag oltott utasokat engedtek fel a Celebrity Millennium nevű tengerjáró hajóra, két turista azonban mégis pozitív koronavírus-tesztet produkált a Karib-tengeri kiruccanás során. Hogyan fordulhat ez elő? Most ezen tűnődik minden illetékes.

A két érintett személy egy szobán osztozott, ez lehet a megoldás egyik kulcsa. Természetesen azonnal elkülönítették, és megfigyelésre az orvosi szobába helyezték őket. Rögtön megkezdődött a kontaktkutatás is, nehogy a fertőzés az egész hajón végigszaladjon.

A problémát három nappal az USA-ba való érkezés előtt fedezték fel, amikor biztonsági megfontolásokból a tengerjárón lévő összes embert letesztelték. A pandémiás lezárásokat követően a Celebrity Millennium az elsőként elindulók között volt.

Öröm az ürömben, hogy a két fertőzött személy

semmiféle tünetet nem produkál.

A hajót üzemeltető Royal Caribbean arról nem nyilatkozott, hogy a vírusos utasok beléphetnek-e az Egyesült Államokba, vagy egy darabig még feltartóztatják őket.

A megdöbbentő az, hogy felszállás előtt az összes utasnak bizonyítania kellett, hogy rendelkezik oltással, sőt egy 72 órán belül készült negatív tesztet is kértek tőlük, mielőtt elindultak Sint Maarten szigetéről.

Az oltott emberek is elkaphatják azonban a vírust, ám náluk mindez enyhébb következményekkel jár, és akár teljesen tünetmentesek is lehetnek. A hajót Venezuela környékén állították meg, és utána visszafordítják Sint Maarten felé.

A Celebrity Millennium 2218 személyes tengerjáró, ám biztonsági okokból most csak 600 utast engedtek a fedélzetre. Az ügyet nyilvánosságra hozó Daily Mail emlékeztet arra, hogy az üdülőhajók tavaly március óta nem közlekedhettek, és emiatt egyedül Florida 5,6 milliárd dolláros bevételtől esett el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás