promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még sem lesz olimpia? Japánban egyre több a fertőzött
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csupán két hónap van a 2020-ról idénre halaszott tokiói olimpia kezdetéig, de még mindig nem lehet tudni pontosan, hogy megrendezik-e a játékokat. Közben az Egyesült Államok külügyminisztériuma hétfőn közétette, hogy semmiképp ne utazzanak Japánba az USA állampolgárai. Ezek szerint lehet, hogy az amerikaiak kihagyják az olimpiát?

 

 

Hétfőn felkavaró döntést tett közzé az Egyesült Államok külügyminisztériuma. Mivel az ázsiai országban tomboló koronavírus-fertőzést nem tudják megfékezni, ezért Washington szerint az utazás minden USA állampolgár számára kockázatos.

A jelenlegi japán helyzet miatt még a teljesen beoltott utazók is veszélyben lehetnek a koronavírus miatt és ezért el kell kerülni minden Japánba történő utazást" 

- írták a közleményükben. 

De mi lesz akkor azokkal az amerikai sportlókkal, akik immár ötödik éve készülnek az olimpiára?

Erre még pontosan nincsen válasz, de a szigetországban ismét fontolóra vették a koronavírus miatti rendkívüli állapot meghosszabbítását, ami május 31-ig tart. A Promotions korábban már írt arról, hogy a japán lakosság nagy része továbbra sem szeretne olimpiát. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz:

Mindenesetre, Tokióban elkezdték menteni a menthetőt, és egyes kormánytiszviselők most azzal próbálják az amerikai döntést elbagatellizálni, hogy hasonló intézkedéseket Japán is bevezetett más országokkal - például Indiával - szemben.Azt is hozzátették, hogy szerintük az amerikai közlemény egyáltalán nem lesz hatással az USA sportolóinak olimpiai részvételére - írja az origo.

De ebben azért ne legyünk teljesen biztosak. Nemsokára kiderül mi lesz az ötkaritkás játékok sorsa. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás