promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas balhé a spanyol-válogatottnál, egyetlen Real Madrid játékos sincs az Eb-keretben
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő fordulat történt a spanyol labdarugó-válogatott kerethirdetésén. Egy Real Madrid játékos sem kapott meghívott a nemzeti csapatba, de vajon mi lehet ennek az oka?

Még a 180-szoros spanyol-válogatott, Sergio Ramos sem kapott meghívót a junius 11-én kezdődő Európa-bajnokságra Luis Enrique szövetségi kapitánytól. A spanyol szakember szerint Ramos január óta nem tudott teljes értékű munkát végezni a Madridban, és mérkőzést sem játszott. Azt tanácsolta neki, hogy nyáron próbálja meg visszanyerni a legjobb formáját. - írja az ESPN.

Ramos a Twitteren így reagált a szövetségi kapitány döntésére:

"Nagyon fáj, hogy nem tudok segíteni a csapatomnak, és nem játszhatok a spanyol színekben, de most a legjobb döntés az, ha pihenek. Szeretnék minél előbb felépülni a sérülésből, hogy jövőre egészségesen kezdjem a szezont. Ettől függetlenül nagyon fáj, hogy nem képviselhetem az országomat."

De nem csak Ramos, hanem gyakorlatilag az összes Real Madridban játszó spanyol kimaradt a keretből. Nem hívta be Luis Enrique szövetségi kapitány, Nacho, Isco és Marco Asensio-t,  Dani Carvajal és Lucas Vázquez pedig sérülés miatt maradt ki.

Bekerült viszont a honosított Aymeric Laporte, a Wolverhamptont erősítő Adama Traoré, a PSG-nél futballozó Pablo Sarabia, valamint a Chelsea-vel a Bajnokok Ligája döntőjére készülő César Azpilicueta is, aki 2018 novembere óta először kapott meghívót a válogatottba.

A Manchester Cityt négy (Laporte, Eric García, Rodri, Ferran Torres), az FC Barcelonát három (Sergio Busquets, Jordi Alba, Pedri) játékos képviseli a nemzeti csapatban.

A spanyolok Lengyelországgal, Szlovákiával és Svédországgal szerepelnek majd azonos csoportban a részben hazai rendezésű Eb-n. 

[[cikk3]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás