promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puhl Sándor óriási bakit vétett az 1994-es foci-vb-döntőn
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Élete egyik legnagyobb meccsével emlékezünk meg Magyarország legjobb játékvezetőjéről.

Sajnálatos hírt közölt csütörtök délelőtt a Magyar Labdarúgó-szövetség, miszerint 65 évesen elhunyt Puhl Sándor, hazánk egyik, ha nem a legjobb játékvezetője. Karrierjét tekintve mindenképpen a legjobb, mivel 1997-ben ő vezethette a Borussia Dortmund – Juventus Bajnokok Ligája-döntőjét, de a legemlékezetesebb mérkőzése az 1994-es brazil – olasz világbajnoki döntő volt.

Valóban gigászok feszültek egymásnak az utóbbi meccsen, mert ekkor mind a két csapat a negyedik világbajnoki címéért játszott. A világbajnokságok történetében először fordult elő, hogy egy gól nélküli mérkőzésen, tizenegyesekkel dőljön el a világbajnoki cím sorsa.

Puhl Sándor természetesen nagyon izgult, mert vb-döntőig nehezen tudja felküzdeni magát egy játékvezető. A Sport TV-nek adott egykori interjújában elmondta, hogy hiába gondolt át százszor mindent, a kezdésnél használt választópénzt, vagyis az ezüst negyeddollárost az öltözőben felejtette, szóval ezért kotorászott annyira a zsebében.

Ha nem kerül elő valahogy egy pénz, akkor lehet valóban kő, papír, ollóval dőlt volna el, hogy ki indítja útjára a labdát a fináléban. Amúgy itt meg kell jegyezni, hogy a tartalék-játékvezetőnél sem volt érme. Végül ez okozta hála égnek a legnagyobb gondot, mert a mérkőzés során remek döntéseket hozott a  játékvezető , és hát ez a lényeg.     

A meccs alatt nagyon meleg volt, Puhl Sándor pedig nyilván ugyanúgy leizzadt, akárcsak a játékosok, szóval a játékvezető szép emlékei közé tartozott az is, amikor az olasz csapat akkori sztárjától, Roberto Baggiotól elkérte a vizes palackot, hogy ihasson.

Természetesen nem csak a játékosokat, hanem Puhl Sándor szervezetét is igénybe vette a hosszabbítás. A játékvezetőt a döntő végére négy és fél kilót fogyott.

Az egykori videóból kiderül az is, hogy Puhl miképp tudta megszerezni a labdát, amivel eldőlt a finálé.

A rajongók imádták a Sport TV szakértőjeként Puhl Sándort, aki sosem félt kimondani a véleményét, és végig lojális maradt a csatornához.

A család közben nem kívánt nyilatkozni, a legszűkebb körű temetésről pedig később intézkednek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás