promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas német szó, amelyre minden magyar állat hallgat - felperzselte a netet egy elmélet, de mi az igazság?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztően vicces videó járta be az internetet.

Hogy hangzik ez a nagyon különleges német szó, amely kiejtésügyileg elég durván, mondhatni füleinknek borzalmasan cseng?

Pontosan így:

"Stardenburdenhardenbart!!!"

A neten keringő magyarázatok szerint nagyjából annyit tesz magyarul, hogy "ide süss", "ide figyelj", a magyarázat pedig arra is kitér, hogy Németországban megesik, hogy az állatokat is ezzel a fura szerzeménnyel hívogatják, és elméletileg sokszor működik is, hiszen annyira fura a kiejtése, főleg pedig a szó vége annyira nyomatékos, hogy az állatok tényleg felkapják rá a fejüket rá.

Egy videó tanúsága szerint univerzális erejű hívószó, és bármely nemzetiségű macskánál beválik, ha a helyi hívószó nem segít, sőt még más állatoknál is hatásos lehet:

A TikTok-on még challenge is indult a szóra, de az nem mindig vezetett eredményre, közben a Quorán elkezdődött a kifejezésről egy vita is, amelynek keretében végre németek is megszólaltak, és kiderült, hogy igazából ők életükben nem hallották ezt a szót.

A sok neten keringő fejtegetés csupán a videókból szürte ki a magyarázatot, szóval nyugodtan próbáljátok ki bármelyik állaton, valószínűleg maximum megijed majd ettől a borzalmas szótól, és ezért figyel majd jobban rátok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás