promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi tökéletesen válogat
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi csütörtökön kihirdette bő keretét a júniusi részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra. A válogatottat 2000 és 2003 között irányító Gellei Imre nagyon jó véleménnyel van Rossi munkájáról, erről a DIGI Sport híradójának beszélt.

Bő egy hónap múlva rajtol a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott bő keretét csütörtökön hirdette ki Marco Rossi szövetségi kapitány.

Visszakerült a magyar keretbe az FTC kapusa, Bogdán Ádám, de meghívott kapott a magyar bajnokság idei gólkirályjelöltje, a paksi Hahn János, valamint az MTK-ból Amerikába szerződött Schön Szabolcs is. 

A magyar válogatott bő Európa-bajnoki kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Orbán Willi (RB Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Belgrád), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

A korábban a magyar-válogatottat írányító Gellei Imre az DIGI Sport híradójának elmondta, hogy Marco Rossi tökéletesen válogat.

„Marco Rossi eddig, azt mondhatom, hogy tökéletesen válogat. Olyan karaktereket néz ki, figyel magának, akik ambiciózusok, elhivatottak, elég szerények is, bizonyítani akarnak, bizonyításra vágynak. Egy nagyon jó közösséget is létrehozott, és talán a legnagyobb erénye a mostani csapatnak az volt a közelmúltban, hogy hatalmas küzdőszemmel lépett fel bárki ellen, és nagyon nagy csapategységet mutatott. Külön öröm számomra, hogy paksi játékosok is válogatottak lettek: Szabó János, Böde Dániel, most pedig Hahn János az, aki megkapta a lehetőséget, és ott lehet a legjobbak között” 

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Gellei Imre.

A magyar válogatottat 2001 és 2003 között irányító szakember a regnálása alatt bátran nyúlt a fiatal játékosokhoz. Nála lett először válogatott Bodnár László, Lőw Zsolt, Gyepes Gábor, Szabics Imre, Simek Péter és Gera Zoltán is. Szoboszlai Dominik játéka pedig felidézi benne az ifjú Gera tehetségét.

„Ha összehasonlítom őket, mind a kettő nagyszerű ember és jó futballista, kiváló játékos. Szoboszlai Dominik is ragyogóan futballozik, és a neve kapcsán nekem mindig az ugrik be, hogy kisgyerekkorában kispályán játszott, tehát ismeri a játék minden csínját-bínját, ami a grundról kikerült Gera Zolira is ugyanígy érvényes volt.”

Szoboszlai szereplése egyelőre kérdéses, téli klubváltása óta még nem lépett pályára, Marco Rossi június 1-et tűzte ki határidőnek, ha addig megfelelő állapotba kerül, akkor bekerül a szűk keretbe is. A magyar csapat június 15-én, Portugália ellen kezdi meg Eb szereplését. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás