promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: nem bírt egymással a Real Madrid és a Chelsea
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel. Az idegenben szerzett gól miatt az angolok jobb helyzetből várhatják majd a folytatást.

Kedd este a Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző által irányított Chelsea már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést. A 10. percben azonban Mason Mount beadása után Christian Pulisic önzetlenül, fejjel készítette le a labdát Timo Wernernek, aki ziccerből a vetődő belga kapus, Thibaut Courtois lábát találta el.

Négy perccel később viszont már nem hibáztak a londoniak, Christian Pulisic kapott remek labdát Rüdigertől, Courtois-t kicselezte, majd tíz méterről a kapuba lőtte. 

Közben eleredt az eső Madridban, ami a hazai csapatot is felélesztette. A 23. percben Karim Benzema húsz méterről hatalmas kapufát lőtt, hat perccel később pedig megérkezett az egyenlítő találat is:

kis szögletet követően Marcelo beadta a labdát, Casemiro fejelt, Éder Militao csúsztatott, végül Benzema félfordulatból közvetlenül a léc alá bombázott egy hatalmasat. 

Ez volt a francia 71. találata a BL-ben, ezzel beérte az örökranglista negyedik helyén Raúlt.

Az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult. Bár akkor még úgy tűnt, hogy a második 45 perc hasonló izgalmakat hoz majd, ennek ellenére a fordulás után gyakorlatilag semmi nem történt a pályán.

A csapatok még helyzetet sem tudtak kialakítani, a legizgalmasabb jelenet az volt, amikor a Chelsea korábbi játékosa, Eden Hazard a pályára lépett a Real Madrid mezében. 

A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel zárult, a végeredménnyel minden bizonnyal a Chelsea lehet elégedettebb, de a május 5-én megrendezésre kerülő visszavágón még a Real Madridnak is megvan az esélye a döntőbe jutásra. 

Szerdán este a másik elődöntőben a Paris Saint-Germain a Manchester City-vel csap össze. A mérkőzés 21 órakor kezdődik. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás