promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Imola: a 12 legbénább dolog az idei 2. F1-es futamon
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Verstappen végre nyert, Hamilton a sóderágyból tolatva is visszajött a dobogóra

1. Verstappen győzött, akinek már a bahreini szezonnyitón sem kellett volna elbaltáznia a lehetőséget. A biztonsági autót követő újraindításon most is majdnem kiforgatta a Red Bullt a pályáról. Meleg volt!

2. Egész hétvégén nem esett egy csepp eső sem, aztán pont a verseny előtt rongyosra áztatta a pályát. Aki ennek ellenére átmeneti esőgumikat választott, az alaposan megjárta. Gasly (AlphaTauri) lett a mezőny lúzere.

3. Verstappent már a második közös versenyükön legyőzte az időmérőn Perez, az új csapattárs. Igaz, a mexikói a versenyen folyamatosan esett-kelt, egyelőre nem jobb, mint a tavaly lapátra tett Albon.

4. A tavaly még sereghajtó Williams három világbajnokot is megelőzött a rajtrácson. Vettel, Alonso és Räikkönen is Russell mögül indulhatott. Vettel ráadásul műszaki hiba miatt végül a boxból indult, aztán egy 10 mp-es stop and go büntetés sújtotta, mert nem voltak idejében az autóján a gumik. Végül Seb váltóhiba miatt adta fel a futamot. Necces kezdet az új csapatnál!

5. A negyedik rajtkockát elcsípő Leclerc (Ferrari) már a felvezető körben kicsúszott, de sikerült végül visszazárkóznia a rajtig. Huhh!

6. Naná, hogy rögtön a verseny elején megvolt a koccanás Verstappen és Hamilton között! A Merci húzta a rövidebbet, az első szárnyból letört egy kis darab, de semmi komolyabb.

7. A biztonsági autó rögtön a 2. körben bejött, miután Latifi előbb kicsúszott, aztán a Williamst pont Mazepin (Haas) elé hozta vissza. Reccs-csatt! De most legalább nem az orosz volt a hibás, mint általában.

8. Mick Schumacher a heves gumimelegítés közben éppen a bokszutca kijáratánál törte le a Haas első szárnyát. A törmelékek miatt rögtön bezárták a bokszutcát, emiatt a németnek két kört kellett sérült autóval megtennie a pályán. Gratulálunk!

9. Hamilton a vizes íven próbálta megelőzni Russellt, emiatt a sóderágyban kötött ki. Csak tolatva sikerült kikecmeregnie, de persze így is visszaért a dobogóra. Legközelebb 10 kör előnyt kellene adnia a mezőnynek, hogy izgalmasabb legyen a dolog.

10. Bottas végig a középmezőnyben döcögött a másik Mercedesszel, Strollal (Aston Martin) elég izgalmas csatát vívott. Aztán a finnt féltávnál lekörözték, és ha nem esik ki, talán két kört is kapott volna a végére. Jövőre, nélküled, ugyanitt?

11. Russell éppen Bottas előzése közben ijedt meg annyira, hogy szépen kirongyoltak együtt a pályáról. Ezután még az ifjoncnak állt feljebb, egy kicsit megpofozta Bottas sisakját a miheztartás végett. Piros zászló!

12. Amilyen izgalmas volt a verseny féltávig, annyira egyhangúvá vált utána. Ellenfél nélkül vajon győzni tud Verstappen? Hamilton rajta kívül mindenkit visszaelőz? Norris (McLaren) gumijai kibírják végig? A válaszok: igen, igen, illetve igen.

Végeredmény, Emilia-romagnai Nagydíj:

  1. Verstappen (Red Bull–Honda)
  2. Hamilton (Mercedes)
  3. Norris (McLaren-Mercedes)
  4. Leclerc (Ferrari)
  5. Sainz (Ferrari)
  6. Ricciardo (McLaren-Mercedes
  7. Stroll (Aston Martin-Mercedes)
  8. Gasly (AlphaTauri-Honda)
  9. Räikkönen (Alfa Romeo)
  10. Ocon (Alpine-Renault)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás