promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NOB elnöke szerint lesz olimpia Tokióban
Borítókép:  FABRICE COFFRINI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olimpiai bizottság elnöke szerint: "A kérdés az, hogyan, nem az, hogy lesz-e" olimpia. 

Továbbra is sok a gond a koronavírus miatt 2020-ról egy évvel későbbre halasztott tokiói olimpia körül. A halasztás miatt az olimpia rendezési költségei már mintegy 15 milliárd dollárba fájnak, a veszteség pedig tovább nőhet, ha a szervezők elesnek a tervezett jegybevétel árától is. Ehhez még pluszban az is hozzájön, hogy a japán jakosság 80%-a egyátalán nem akarja, hogy az országa megrendezze a játékokat, így a szigetország továbbra is nehéz döntés előtt áll. 

Thomas Bach, a Nemzeközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint, viszont meg lesz tartva az olimpia, csak az a kérdéses, hogy lehetnek e külföldi nézők a helyszíneken. 

A német sportdiplomata az online kongresszuson kiemelte, hogy a világjárvány ellenére szeptember óta 270 világkupaversenyre, vagy világbajnokságra került sor, melyeken 30 ezer sportolón több mint 200 ezer koronavírustesztet végeztek el, és egyetlen eseményen sem szabadult el a vírus. 

A Kyodo japán hírügynökség egy meg nem nevezett forrása szerint viszont már megkezdték az egyeztetéseket a külföldi szurkolók beutazására vonatkozó tilalom kapcsán. 

A NOB, a szervezők, kormány, valamint a tokiói városvezetés és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság március végéig hozza meg a hivatalos döntést. Az egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás