promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Schumacher mindenkit átvert, kiderült az igazság
Borítókép:  InTouch
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő dolog derült ki a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacherről. Korábbi főnöke, Eddie Jordan szerint a pilóta mindenkit átvert, de főleg őt.

Az eset még az 1991-es Belga Nagydíj előtt történt, mikor a Jordan egyik pilótáját, Bertrand Gachot 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért bántalmazott egy taxisofőrt. Ezért a csapatnak sürgősen szüksége volt egy új pilótára, itt jött szóba Michael Schumacher neve.

A német versenyző Silverstone-ban ült először Forma-1-es autóba, és a tesztelésen azonnal lenyűgözte a Jordan vezetőit. Végül a döntés hamar megszületett: Schumacher indulhatott a Belga Nagydíjon. Mint most kiderült, még a futam előtt a pilóta hazudott akkori főnökének; erről maga Eddie Jordan beszélt.

„Hazudott nekem, kirívóan hazudott nekem. Megkérdeztem tőle, hogy voltál már Spában ezelőtt? Mivel, ha megkérdezel egy versenyzőt arról, hogy volt e már Spában, akkor nem igazán arra vágynál, hogy azt mondja 'igen, turistaként', hanem azt akarod hinni, hogy versenyzett ott. De még soha életében nem vetette szemét arra a pályára. Évekkel korábban volt ott apjával, amikor még gokartozott, de soha nem versenyzett rajta. Ez teszi még figyelemre méltóbbá azt, amit ott elért azon a hétvégén"

- fogalmazott Jordan.

Michael Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, azóta pedig nagyon keveset tudni az állapotáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás